M58 MICLIC Mayın Temizleme Aracı

Basitçe anlatmak gerekirse MICLIC mayın temizleme aracının çalışma prensibi M1 şasesine yerleştirilen M58 MICLIC sisteminde20160816-m58-miclic-mayin-temizeme-araci-01
8-100 metre arası menzile sahip roket düzeneği ve roket düzeneğine bağlı C4 plastik patlayıcı blokları ile donatılmış bir kablo düzeneği bulunmaktadır.




Patlayıcı kablo roketin uçuş hizasında yere saplanana kadar gittiği güzergah boyunca takip etmekte ve patlatıldığı sıradaki bütün mayın ve EYP leri temizlemektedir. Amerikan Kara Kuvvetleri ve Deniz Piyadeleri tarafından kullanılmaktadır.
MICLIC’in patlayıcı düzeneği ile donatılmış kablo düzeneği 350 feet(yaklaşık 107 m) uzunluğundadır ve hat boyunca bir ayak mesafesi aralıklarla donatılmış c4 patlayıcılara sahiptir. Eğer bu patlayıcılar otomatik olarak patlatılamazsa zaman-geciktirici fünyeler ile uzak bir mesafeden elle de patlatılabilir.

20160816-m58-miclic-mayin-temizeme-araci-03An M-9 Armored Combat Earth Mover (ACE) is pulling a Mine Clearing Line Charge (MICLIC) system.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

5 ARALIK İTİBARİ İLE PİYASAYA ÇIKAN OYUNLAR

5 ARALIK İTİBARİ İLE PİYASAYA ÇIKAN OYUNLAR Yeni yıl yaklaştıkça oyunların piyasaya çıkması biraz daha …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir