EGEA MI COROLLA MI?

EGEA MI COROLLA MI?

Türkiye özellikle 2000 yıllarından sonra otomotiv sektöründe hızla gelişen bir ülke oldu, Türkiye’de üretilen ve dünyaya satılan yabancı menşeili otomobiller hem iç piyasada oldukça popüler oldu hemde yurt dışına satışları ile ekonomiye katkı sağladılar. İşte yine yerli üretim iki sedan ile sizlerin karşınızdayız. Ülkemizde üretilen ve yurt dışına ihraç edilen iki modelin yeni kasalarını ve özelliklerini sizler için araştırdık. Ülkemizde de oldukça popüler ve ekonomik olmaları nedeni ile sıklıkla trafikte gördüğümüz bu otomobiller yeni modelleri ile nasıl bir teknoloji ve imaj yakalamışlar gelin hep beraber bakalım.



YERLİ SEDANLAR COROLLA VE EGEA

Öncelikle tanıtımından önce oldukça etkili bir reklam politikası ile karşımıza çıkan Egea sedan modelini inceleyelim. Fiat’ın Türkiye’de üretilen sedanlarından olan Egea dış pazara Tipo olarak satılıyor. Egea’nın uzunluğu 4532 mm, genişliği 1792 mm ve yüksekliği 1497 mm olarak belirlenmiş. 520 litre bagaj hacmine sahip sedan benzinli 1.4 litre 6 ileri şanzıman ve 1.6 otomatik şanzıman seçeneklerine ek olarak dizel 1.3 litre 5 ve 6 ileri, 1.6 litre 6 ileri manuel şanzıman da mevcut. Ayrıca 1.6 çift kavramalı 6 ileri otomatik paketide oldukça etkileyici ve otomobil Euro 5+ ve 6 motor seçenekleri ile üretiliyor. Tasarımsal olarak 16’’ jantlar ve jant kapakları (205/55 R16) ile adından söz ettiren sedan, konfor ve güvenlik seçenekleri ile de göz kamaştırıyor. Teknoloji kapsamında giriş segmentinde kalan Egea ek paketlerle bu farkı unutturabiliyor. 62.000 TL ile 104.000 TL arasında satışa sunuluyor.

Gelelim diğer yerli sedan Toyota Corolla’ya 50. yıl üretimini kutlayan ve dünya genelinde oldukça popüler olan Corolla sorunsuz ve arızasızlık fenomenliğini hala elinde bulunduruyor. Uzunluğu 4620 mm, genişliği 1775 mm ve yüksekliği 1465 mm olarak belirtilmiş. 452 litre bagaj hacmine sahip Corolla rakibi Egea’dan geride kalıyor. Corolla; Benzinli 1.33 Dual VVT-i 6 İleri Düz Vites, 1.6 Valvematic 6 İleri Düz Vites, 1.6 Valvematic Multidrive S ve Dizel 1.4 D-4D 6 İleri Düz Vites, otomatik vites şanzımanlara da sahip. 16’’ çelik ve alüminyum jant seçenkeleri ile geliştirilen Corolla üst düzey güvenlik ve ek paket iç lüks donanımı ile Egea’dan farklı bir konum alıyor. Sedan 67.000 TL ile başlayan 136.000 TL ile sonlanan seçenekleri ile satışa sunuluyor.

Toyota’nın geniş ek paketler ve teknolojik ürünlerine ek arıza ve sorun çıkarmama ünü iç ve dış piyasada oldukça kendinden bahsettiriyor ve tercih nedeni olarak görülüyor. Corolla makyajlanmış dış görünüşü ve güvenlik,konfor gibi özellikleri ile göz kamaştırıcı durumda. Ancak Fiat grubu ürününün geliştirilmesinde Türkiye departmanını oldukça kuvvetlendirdi ve ortaya geniş karizmatik ve sıradan karşıtı bir sedan ortaya çıktı rakibi Corolla kadar teknolojik paketlere sahip olmasa da ülkemizde oldukça popüler bir model Egea. İki sedan da yerli üretim olması ve karizmatik görünümleri ile sedan sevenlerin ilgisini çekiyor.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …