COSPLAY ETKİNLİKLERİ GİDEREK ARTIYOR

Cosplay Etkinlikleri Giderek Artıyor.

cosplay-1

 

Tüm dünyada sinema,anime, oyun ikonlarının ve karakterlerinin canlandırıldığı cosplay çılgınlığı ülkemizde de giderek artıyor.

 

Dünyanın birçok yerinde farklı hobi ve tutkuları olan insanlar kendileri için çok önemli olan oyun,sinema, çizgi roman ve anime karakterlerini gerçek hayatta da yaşatmak istiyor. Bu nedenle birçok dünya başkenti veya şehirlerinde toplanarak sevdikleri bu karakterleri yaşatıyorlar. Eğleniyorlar ve eğlendiriyorlar.

 

 Peki Cosplay Nedir?

9214bcfe1dc0fe8e5195eee53553f386_6jpg_610x

Cosplay insanların kılığına veya karakterine bürünmek için çeşitli aksesuarlarla pekiştirdikleri çoğunlukla çizgi roman,anime, oyun veya sinema karakterleri,tiplemeleridir. Cosplay yapan kişilere cosplayer denir. Cosplay kendi imkanları ile yapıldığı  gibi profesyonel yardımlarla da gün yüzüne çıkabilir. Önemli olan duyguyu vermek ve insanlara o karakteri yaşatabilmek ve tabiki eğlenmek tadını çıkarmaktır.

 



Nasıl Yayılıyor? 

cosplay

Genelde üniversitelerin toplulukları veya sosyal medya yolu ile birbirleriyle iletişime geçen cosplayer’ler belirlenen yer ve zamanda etkinliklerini gerçekleştiriyorlar. Bu etkinlikler sırasında yerel veya ulusal medyaya çıkabiliyorlar. Buda cosplay severlerin sayısını giderek arttırıyor,

Nasıl Bir Bütçe Ayırmalı?

Genel bir yanlış algıda  cosplayer olmamın lüks veya zengin hobisi olarak tanınması. Cosplay etkinliklerini gerçekleştirenler yeri geldiği zaman evde buldukları eski veya kullanılmayan bir aksesuar ya da kıyafeti kumaşı bile kullanabiliyorlar. Tabi imkanlar ölçüsünde isterseniz kendi çizimlerinizi terzi veya profesyonellere emanet ederek, hayalinizdeki cosplay kostüm ve aksesuarlarını yaratabilirsiniz.

harleys-joker-oscar-cwajbau

Ülkemizde Ankara, İstanbul, İzmir gibi bazı şehirlerde gerçekleşen cosplay etkinlikleri giderek diğer şehirlere de yayılıyor. Etkinliklerin çoğalması eğlence,tasarım ve iletişim anlamında artılar katacaktır.

 

 

 

Yakındaki Cosplay  Etkinlikler

14 Eylül 2017 – GameX 2017

29-30 Eylül,1 Ekim 2017 – GoblinCon

7-8 Ekim 2017 COMiKON – İSTANBUL Manga Fest  COSPLAY TÜRKİYE DESTEKLİYOR

11-12 Kasım 2017 – Geek Festival Avrasya

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2017 EN POPÜLER YOUTUBE VİDEOLARI

2017 EN POPÜLER YOUTUBE VİDEOLARI 2017 yılının en popüler videoları belli oldu. Rewind 2017 adı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir