25 Nisan 2024 , Perşembe

ELEKTRONİK SİGARA TEHLİKESİ

ELEKTRONİK SİGARANIN DA  NORMAL SİGARA  KADAR TEHLİKELİ OLDUĞUNUN FARKINDA MISINIZ?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımızın her alanında elektronik ürünleri görebiliyoruz. Bazıları gerçekten insanların yaşamını kolaylaştırırken, bazıları insan sağlığına zarar verebiliyor.
patir-kutur-patlayan-elektronik-sigara-mi-normal-sigara-mi-1489592336

ELEKTRONİK SİGARA NEDİR?

En basit tanımıyla cihaz duman yerine buhar oluşturur ve kullanıcı içinde çeşitli maddeler bulunan bu buharı içine çeker. Buharda  genelde nikotin maddesi vardır. Cihaz bir batarya ile çalışır. Dışarıya duman verir.



ÜLKEMİZDE SATIŞI VE KULLANIMI YASAK

Bilinenin aksine elektronik sigara satışı ve kullanımı yasaklanmıştır. Üretim aşamasının takip edilememesi, ithalatçı desteği olmaması, uluslararası, yerel standartlara uygun olmayışı ve hemen hemen hepsinin yaralamalı patlamalara neden olması bunun nedenleri arasında. Ayrıca yanlış bilinen bir başka bilgi ise sigarayı bırakmak için bu tip ürünlerden yararlanılmasıdır ki, kesinlikle bir şehir efsanesidir. Yapılan bilimsel araştırmalarda ve doktorlardan gelen açıklamalarda elektronik sigaranın, normal sigaradan farkı olmadığı hatta batarya bölümünden kaynaklı patlamalarla insanlar için daha tehlikeli olduğu iddia edilmiştir.

BATARYA PATLAMALARI YAŞANIYOR

Sosyal medya ve platformlarda birçok elektronik sigara patlaması ve buna bağlı yaralanmaların görselleri ve videoları bulunmaktadır. Genelde gençler arasında çok yaygın olarak kullanılan bu ürün kalıcı zararlar bırakabiliyor.Solunum veya kalp damar rahatsızlıklarının yanında sigaranın bu zararı da onu bırakmak için bir neden olabilir.
Eğer sizde sigarayı bırakmak istiyorsanız, Sağlık Bakanlığı’nın kontrolündeki hastanelerden ve uzmanlardan yardım alabilirsiniz.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2017 EN POPÜLER YOUTUBE VİDEOLARI

2017 EN POPÜLER YOUTUBE VİDEOLARI 2017 yılının en popüler videoları belli oldu. Rewind 2017 adı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir