ZOMBİLER GERÇEK Mİ OLUYOR?

ZOMBİLER GERÇEK Mİ OLUYOR?

Yabancı sinemanın özellikle Hollywood sinemasının zombi ve bilim kurgu eserlerine ilgisini biliyoruz. Amerika’da yaşayan her 5 çocuktan 4’ü bir gün ABD’ni zombilerin istila edeceğini düşünerek yaşıyor. Bu travma büyüdüklerinde bireysel silahlanmanın yolunu açıyor. Yapılan başka bir araştırma da ise 16 ile 45 yaş arası insanlarında bu zombi istilasına az görülmeyecek oranda inandıklarını gösteriyor. İşte bu araştırmaların üzerine 2011 yılında gerçekleşen bazı olaylar üst üste gelince durum karmaşık bir hal alıyor.



2011 YILINDA BİR HAP İLE BAŞLADI
2011 yılında Amerika’da hızlıca yayılan sentetik uyuşturucu ”zombi hapı” ile her şey başladı. Önceleri sadece sentetik uyuşturucu olarak görülen ve ABD basının da çok yer tutmayan hap,ABD sınırlarını aşıp tüm dünyaya yayılınca ve etkileri arasında zombi gibi görünen insanlar çıkınca haber bültenlerini meşgul etti.

GİDEREK YAYILDI
ABD’nde başlayan ve tüm dünyaya yayılan zombi hapı kullanıcılarında iç organlarının alev aldığı etkisi yaratıyor ve kullanıcı bu sıcaklıktan kurtulmak için önce soyunuyor sonra derisini yüzmeye başlıyor. İkinci etki ise tıpkı bir zombi gibi yürüyor ve yamyamlık belirtileri gösteriyorlar. Amerika Miami’de 2012 yılında Rudy Eugene adındaki bu hapı kullanan adam bir evsizin yüzünü yerken polisin dur ihtarına uymadığı için etkisiz hale getirildi. Eugene adlı adam evsizin suratının yüzde 80’ini yemişti. Başka eyaletlerde bayrak direklerine tırmanan, çırılçıplak gezerek iç organlarının yandığını iddia eden uyuşturucu kullanıcılarına rastlandı. Olayın haber bültenlerine kadar taşınması üzerine ABD yetkilileri yasal tedbir alarak ilk başta serbest olan hapı yasakladılar. Ancak gelen haberler hapın Brezilya’da kolaylıkla satıldığı ve etkiler gösterdiği yönünde. Ayrıca hapın dozajının arttırılarak yasak olduğu halde satıldığını ve kurbanların zombi gibi davranarak tüm beyin fonksiyonlarını kaybettikleri iddia ediliyor.

KOMPLO TEORİSYENLERİ HEMEN TEORİLER YAYINLADI
Hollywood sinemasının zombi filmlerine olan ilgisi ve bu film türlerinde gerçekleşen senaryoların hemen hemen hepsinde bir ilaç veya deneyle insanların zombi haline gelmesi komplo teorisyenlerinin ekmeğine yağ sürdü. Birçok teorisyen Hollywood sinemanın olayları önceden insanlara göstererek toplumları kötü sona hazırladığını iddia ediyor. Zombilerinde ufolar uzaylılar gibi gerçek olduğunu ve insanlara açıklamanın tehlikeli olduğu panik yaratacağını düşündükleri için açıklanmadığını iddia ediyorlar. Bu komplo teorileri doğru mudur yanlış mıdır bilinmez ama en kısa zamanda bu sentetik uyuşturucu için önlemler alınmazsa Hollywood filmleri veya zombi oyunlarının anlattıkları dünya gerçekleşebilir.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir