YAPAY ZEKA NEREYE GİDİYOR?

YAPAY ZEKA NEREYE GİDİYOR?

Geçtiğimiz aylarda bazı şirketler teknoloji geliştirme ve araştırmalarını çok farklı bir noktaya taşımış ve yapay zeka ile ilgili faaliyetlere odaklanmıştı. Yapılan açıklamalarda yapay zekanın ilerleyen yıllarda insanlık adına çok büyük işler başaracağından bahsetmişlerdi.Ancak bazı bilim insanları aynı kanıya sahip değildi. Yapay zekanın yanlış kullanılabileceğini ve çıkabilecek sorunlar sonucu insan yaşamını olumsuz etkileyebileceğini savundular.




PEKİ YAPAY ZEKA NEDİR?
Yapay zeka, bir bilgisayarın veya onun kontrolündeki bir robotun çok farklı faaliyetleri zeki canlılara benzer biçimde yerine getirme kabiliyetidir.Genellikle insanın düşünme şeklini analiz ederek bu şekli benzeri bir yapay yönerge geliştirmeye çalışarak yapar. Bu teknoloji genellikle en iyiyi ve olması gerekeni işaret eder ve buna göre hareket eder.
YAPAY ZEKA-1
YAPAY ZEKA DURDURULABİLİR Mİ?
Yapay zeka da tüm teknolojik gelişmeler gibi insan üretiminde bir gelişmedir. Uygun görüldüğü anda başlar ve kapanması istendiğinde üreticiler tarafından kapatılır. Ancak bu bazı etik kavramlara sahip olunulması ile bağlantılıdır. Örneğin yakın zamanda Facebook’un geliştirdiği yapay zekanın kendince bir dil oluşturması ve bu dilin anlaşılamaması endişelere neden olmuş ve firma yapay zekanın fişini geçici olarak çekmiştir. İşte bazı bilim insanlarının eleştirdiği noktada budur. Yapay zeka nereye gidiyor? Gerekli gördüğü zaman insana rağmen kararlar alabilir mi? Hatta bazı bilim insanları biraz daha farklı düşünerek insanlığın sonunu getirebilirler mi diye endişe ediyor.

İLK PC KULLANIMINDA DA AYNI ENDİŞELER VARDI
Yapay zekanın olumlu bir gelişme olduğunu ancak daha çok geliştirilmesi gerektiğini savunan kesim ise şunları söylüyor. İlk bireysel bilgisayarlar piyasaya çıktığında da bazı endişeler vardı örneğin bilgisayar teknolojisinin tüm dünyayı yöneterek insanlığın sonunun geleceğine inanıyorlardı ancak böyle bir şey olmadı önemli olan kontrolün insan aklında olması ve belirlenen evrensel yasalarla uyumlu olması olarak bakıyorlar. Yapay zekanın tıp,mühendislik,bilim ve denetleme konularında insanlığa sağlayacağı olumlu adımlara atıfta bulunuyorlar.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir