25 Nisan 2024 , Perşembe

İngiliz Özel Kuvvetler ve Amerikan Deniz Piyadeleri Afganistan’da Taliban İle Çatışıyor

İngiliz SAS(İngiliz Özel Birlikleri) ve Amerikan Deniz Piyadeleri’nin Afganistan’daki Taliban kuvvetleriyle girdiği sıcak çatışmayı izliyoruz. 2011 yılında çekilmiş bu çatışma görüntülerinde Taliban kayıp verirken İngiliz ve Amerikan kuvvetlerinin kaybı olmamıştır. Amerikan Deniz Piyadeleri ve İngiliz SAS(İngiliz Özel Birlikleri) ile ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir.

ABD Deniz Piyadeleri (The United States Marine Corps – USMC, – Birleşik Devletleri Deniz Piyade Kolordusu) Savunma Bakanlığı kontolünde yer alan bir kuvvet komutanlığıdır. ABD Deniz Kuvvetleri Komutanlığı gibi doğrudan ABD Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Dairesine bağlı olduğu halde ayrı bir kuvvet komutanlığı olmasının yanında 1775’den beri faaliyet göstermektedir.




Special Air Service (SAS) Birleşik Krallık Ordusu’na bağlı, ülke dışında görev yapan özel birliktir. Malaya Tehlikesi, Endonezya-Malezya çatışmaları, İkinci Dünya Savaşı, Falkland Savaşı, Irak Savaşı, Afganistan Savaşı’nda ve Kuzey İrlanda Sorunun’da görev almışlardır. Gizli saldırılarıyla ünlü ve başarılı bir keskin nişancı ekibini de içinde barındırmaktadır.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

5 ARALIK İTİBARİ İLE PİYASAYA ÇIKAN OYUNLAR

5 ARALIK İTİBARİ İLE PİYASAYA ÇIKAN OYUNLAR Yeni yıl yaklaştıkça oyunların piyasaya çıkması biraz daha …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir