20 Nisan 2024 , Cumartesi

Kanada Kara Kuvvetleri Carl Gustav ve M72 LAW Roket Atarını Deniyor

Kanada Kara Kuvvetleri’nden iki hafif piyade Afganistan Sperwan Ghar’da yeni aldıkları iki roket atarı test ediyor. M72 LAW ve Carl Gustav markalı roket atarların test edildiği bu görüntüler 2008 yılına aittir. Silahların özellikleri aşağıda verilmiştir.

Carl Gustav Geri Tepmesiz Tüfek Özellikler

20160809-kanada-kara-kuvvetleri-carl-gustav-ve-m72-law-roket-atarini-deniyor-02Gustaf Bazuka ya da M2CG olarak da bilinen bu silah 84 mm lik portatif, tekrar kullanılabilir, anti-tank ve geri tepmesiz bir tüfektir. Saab Bofors Dynamics tarafından İsveç’te üretilmektedir. İlk prototif Carl Gustav tarafından 1946 yılında taşınabilir zırh delici olarak tasarlanmış olup günümüze kadar çeşitli değişiklikler göstermiştir.

Menşei: İsveç

Ağırlık: Tüfek: 8,5 kg – Ayaklık: 0,8 kg

Uzunluk: 1,1 m

Mürettebat: 2(ateşleyen ve dolduran olmak üzere) fakat tek kişi ile de kullanılabilir.




M72 LAW Özellikler20160809-kanada-kara-kuvvetleri-carl-gustav-ve-m72-law-roket-atarini-deniyor-03

ABD’de kullanılan tek atımlık, taşınabilir, 66 mm’lik hafif tanksavar silahıdır. ABD’de Talley Defense Systems tarafından tasarlanmış olmasına rağmen 1983 yılında Amerikan firmaları tarafından üretimine son verilmiştir. Amerikan firmaları yerine Norveçli Nammo Raufoss AS’nin Norveç ve Arizona’daki fabrikalarında üretimi devam etmektedir. M72, özellikle Kore Savaşı’nda Amerikan piyadelerinin ana tanksavar silahı olan bazukanın yerine kullanılmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da kullanılmakta olan M72’nin Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından üretilen Eşek Arısı adı verilmiş olan bir sürümü de bulunmaktadır.

Menşei: ABD

Ağırlık: 2,5 kg

Uzunluk: 881mm

20160809-kanada-kara-kuvvetleri-carl-gustav-ve-m72-law-roket-atarini-deniyor-04

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

5 ARALIK İTİBARİ İLE PİYASAYA ÇIKAN OYUNLAR

5 ARALIK İTİBARİ İLE PİYASAYA ÇIKAN OYUNLAR Yeni yıl yaklaştıkça oyunların piyasaya çıkması biraz daha …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir