M240B Makinalı Tüfek Kullanan Amerikan Askeri – Miğfer Kamerası

Afganistan’da konuşlanmış Amerikan Deniz Piyadeleri’nden bir grup keşif  yürüyüşü sırasında Taliban’ın kurduğu pusuya yakalanıyor. Olanları M240B makineli tüfek kullanan askerin miğferine yerleştirdiği kameradan izliyoruz. Meraklıları için M240B’nin özelliklerini de aşağıya ekledik.

M240B Makineli Tüfek

M240, Birleşik Devletler Ordusu’nun kullandığı standart makineli tüfektir. Kalibresi 7,62mm olan bu tüfek  göbekten doldurmalıdır.  Barut gazının geri tepmesi ile beraber icra yayının ileri itilmesiyle seri atış yapabilir. Silah 7.62x51mm M13 şerit ile beraber gelen NATO sınıfı fişek kullanmaktadır. Bu silah Belçika yapımı olan FN MAG  model tüfeğin Amerikan Kara Kuvvetleri  içindizayn edilmiş modelidir. M240 tüfeği bir Belçika firması olan ve Amerikan Ordusu ile uzun zamandır iş ilişkileri bulunan FN Herstalin’in ABD’de bulunan fabrikasında üretilmektedir.




M240 1970’ten beri Amerikan Ordusu tarafından tercih edilmektedir. En çok piyade sınıfı tarafından kullanılan silah kara, hava ve deniz araçlarına da monte edilebilir. M240 orta sınıf makineli tüfek olmamasına rağmen güvenli kullanım açısından NATO ülkeleri arasında en çok tercih edilen tüfek olmuştur.

M240 serisi tüm silahlar standart NATO mühimmatı olan 7.62 mmlik mermiler atmaktadır. M240, Belçika yapımı olan FN MAG ailesine ait silahlarla aynı ve rahatlıkla birbirleri yerine kullanılabilen temel parçalara sahiptir. M240G ve M240B genellikle M122A1 tripod, çatal ayak veya benzeri türden kaidelerden ateşlenir.

M240, ABD Ordusu tarafından askeri amaçlı çeşitli görevlerde kullanılmaktadır. Bu tüfek şu anda ordu tarafından kullanılmakta olan M60 modelinin ve diğer eş eksenli makineli tüfeklerin yerini alması için geliştirilmiştir. M60’lar hala kullanımda olmasına rağmen kademeli olarak yerlerini yeni nesil M240 model makineli tüfeklere bırakmaktadır. Ancak M60lar hali hazırda Amerikan Ordusu’nun kullandığı  helikopterlerin kullandığını ana silahtır ve kapıya monteli haldedir.

İlk olarak 1977 senesinde Amerikan Kara Kuvvetlerine bağlı tanklarda tarette ana topun yanına eşeksenli silah olarak takılan M240, 1980li ve 90lı yıllarda yavaş yavaş daha farklı amaçlar doğrultusunda kullanılmaya başlandı. Örneğin M240 ve M240E1 araç kullanımına uygun hale getirildi. Araçlara monte edilmesine rağmen piyadeler tarafından daha fazla tercih edilmektedir. Kendisinden önce gelen muadilleri ile aynı temel özelliklere sahip olmasına rağmen M240, M60 ile kıyaslandığında çok daha güvenilir ve kullanışlıdır.

Diğer makineli tüfekler ile kıyaslandığı zaman Ortalama Atış Tutukluk Oranı 26,000 mermi ile bu sınıfın en iyisidir.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

5 ARALIK İTİBARİ İLE PİYASAYA ÇIKAN OYUNLAR

5 ARALIK İTİBARİ İLE PİYASAYA ÇIKAN OYUNLAR Yeni yıl yaklaştıkça oyunların piyasaya çıkması biraz daha …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir