27 Nisan 2024 , Cumartesi

IBIZA MI POLO MU?

IBIZA MI POLO MU?

Ekim ayı mevsimsel değişikliğin habercisi olduğu gibi aynı zamanda otomotiv sektörü ve otomobil tutkunları içinde önemli bir ay. Eylül ayında Avrupa’da gerçekleştirilen fuarlardan sonra Ekim ayı beklenen modellerin satışa çıkışı ve ülkemize gelişi anlamına geliyor.
Bu sene kendinden bahsettiren iki önemli başlangıç seviyesi hecbek otomobil var. Otomobiller aynı üretici firmaya ait ve ülkemizde de tek bir grup tarafından satılıyor. Bu iki markanın giriş seviye hecbeklerini trafikte oldukça çok görüyoruz.




Aynı Üretim Farklı Tarz
Otomobiller aynı üretici tarafından üretilse de farklı duruşları ve alıcı kitlesi ile ufak farklılıklar barındırıyor.
254927
Polo 4053 mm, Ibiza ise 4059 mm uzunluğunda. Yükseklikleri hemen hemen aynı; artı eksi 1446 mm. Aks mesafeleri birebir aynı denebilir (2564 mm) ön izi genişlikleri tam olarak aynı: Ön 1525 mm, arka 1505 mm. Bagaj hacimleri Ibiza 4 litreyle Polo’yu yeniyor; 351 litreye, 355 litre. Bunun yanında DSG Şanzıman ve 1.0 MPI, 1.0 TSI, 1.6 TDI ve 1.5 TSI EVO gibi motor seçenekleri ortak. Polo’nun tek farkı GTI 2.0 motora sahip olması. Ancak tarz farklılıkları kendinden bahsettiriyor. Örneğin Ibıza daha keskin hatlara ve daha asi duruşa sahipken Polo 6.nesil ile şehirli ve dengeli duruş sergiliyor.

Ayrıca Polo konsol olarak kendinden bahsettiriyor. Polo opsiyonel olarak hız sabitleme ve dokunmatik ekran özellikleri sunarak konforundan ödün vermiyor. Ibıza’da ise opsiyonel olarak farklı özellikler alınsa da iç konsol olarak Polo’yu geçemiyor. Bu da firmanın yapmış olduğu bilinçli bir fark.
348140
Neden Tercih Ediliyorlar?
Öncelikle otomobillerin ülkemizde çok popüler olması ve satarken zarar ettirmemesi diyebiliriz. Ayrıca hitap ettikleri kitlelerin hayat tarzlarına çok yakın olması ve tabi ki fiyat performans olarak iyi bir nokta da olmasıdır.
Trafikte Ne Zaman Görürüz?
Sevindirici haberi şimdiden verelim Ekim ayından itibaren Ibıza ve Polo satışa sunulacak ancak, GTI versiyon Polo biraz gecikebilir.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EGEA MI COROLLA MI?

EGEA MI COROLLA MI? Türkiye özellikle 2000 yıllarından sonra otomotiv sektöründe hızla gelişen bir ülke …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir