NOKIA 7 TANITILDI

NOKIA 7 TANITILDI

Nokıa bir dönemin en popüler telefon üreticisiydi. Ancak özellikle Android ve IOS gibi işletim sistemlerinin ortaya çıkması ile yavaşlama ve üretimi durdurma durumuna kadar geldi. Daha sonra çeşitli el değiştirmeler ve geliştirmelerle yeniden telefon piyasasına merhaba dedi. Ancak bir eksik vardı o da yazılım, Nokıa önceleri alternatif yazılımlar geliştirse de giderek Android furyasına kapıldı ve yeni akıllı cihazlarına bu yazılımları entegre etti.

Bu aşamadan itibaren Nokıa piyasaya geri döndü ve eski popüler günlerini elde etmek için büyük bir adım attı. İşte son zamanlarda bunun eseri olarak Android işlemcili akıllı cihazlarını tanıtıyor. Nokıa 7 bunlardan biri.

NOKIA 7 İLE YENİDEN

Nokıa geliştirdiği yeni akıllı telefonları ile kullanıcıları tekrar heyecanlandırmış durumda. Daha önce 3,5,6, ve 8 modellerini tanıtan firma bu seferde 6 ile 8 arasında orta-üst segment bir akıllı cihaz tanıttı. Nokıa 7 HMD Global tarafından tanıtıldı. Firmanın cam arka tasarımlı ilk Android modeli olan Nokıa 7, Corning Gorilla Glass teknolojisine sahip. Cihazın yan çerçeveleri ise 7000 serisi alüminyum, kıvrımlı bir yapıya sahip. Tasarımsal olarak da IP54 sertifikasına sahip olan Nokıa 7 sadece su sıçramalarına karşı korunaklı.



Ekran özelliklerine gelirsek 5.2 inç 1080 p Full HD çözünürlük sunan IPS LCD panele sahip bir ekranı var Nokıa 7’nin. Snapdragon 630 işlemci ile gelen cihaz 4 GB veya 6 GB RAM ile güçlendirilmiş. Ayrıca 64 GB’lık dahili hafızaya sahip. Bu hafızaya ekstra hafıza kartı alarak daha fazla depolama alanı elde etmekte mümkün.

KJHJGHFCGHFG1

Kamera olarak eski günlerindeki gibi kaliteli çekimler elde etmek isteyen Nokıa F/1.8 diyafram değerine sahip 16 MP ana kamera ve çift tonlu LED flaş kullanmış. Ayrıca ön kamerada da F/2.0 dşyafram değerine sahip 5 MP selfie tutkunları için bir kamera düşünülmüş.

Bağlantı olarak 802.11ac, Bluetooth 5.0, GPS, USB Type-C bağlantıları tercih edilmiş ve 3.5 mm kulaklık girişi bulunuyor. Ayrıca NFC ve LTE Cat 6 bağlantı desteği de mevcut. Birçok Android cihazda olduğu gibi parmak izi okuyucusu arka kısıma sabitlenmiş. Kutusundan Android 7.1.1 Nougat sürümüyle gelen Nokıa 7, Oreo güncellemesini de alacak.

Batarya gücü olarak 3000 mAh kapasiteye sahip bir pil seçilmiş, ayrıca 18W hızlı şarj desteği de sunulmakta. Akıllı telefonların yüksek pil tüketme özellikleri düşünüldüğünde 3000 mAh batarya ve hızlı şarj önemli bir nokta. Siyah ve beyaz olarak tasarlanmış Nokıa 7 şimdilik Çin’de satışa sunulacak. 4 GB RAM olan modeli 377 Dolardan, 6 GB RAM olan modeli ise 497 Dolardan satışa sunulacak. Telefonun ülkemize ne zaman geleceği hakkında henüz bir bilgi yok.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir