ZAMANDA YOLCULUK

Herkes geçmişinde yaptığı hataları silmek ister. İlk aklına gelende keşke bir zaman makinesi olsa da geçmişe gitsem şurayı şöyle yapsam ya da ben o zaman yaşasaydım bunu böyle yapardım deriz. Bazılarımızda gelecekte olacakları bilsek ne kadar güzel olurdu diye düşünür durur. İşte beyazperde de bazı senaristler bunu düşünmüş olacak ki zamanda yolculuk ile ilgili paradoksları film haline getirebilmiş. Klasikleşmişin dışında sizlere zamanda yolculuk adına çekilmiş gerilim filmlerinden bahsedeceğiz. Bu filmleri izledikten sonra zamanda yolculuğa, paralel evrene, paradokslara ilgi duyacaksınız.

İşte Sizin İçin Seçtiklerimiz;






The Jacket 2005
Yönetmen: John Maybury
Oyuncular: Adrien Brody, Keira Knightley
Körfez savaşında muhabirlik yapan bir gazeteci akli dengesi bulunmayan suçluların bulunduğu işkence ve deneyler yapılan bir hastaneye yatırılır. Burada mevcut zaman ilerleyişini kırarak bazı paralel evrenlere gider ve gerçekleşmiş veya gerçekleşecek olayların sistemini değiştirir. İşte zaman yolculuğu konusunda kafalarda soru işaretleri bırakacak türden bir olaylar döngüsü ortaya çıkar.
IMDB:http://www.imdb.com/title
MV5BMzEwNTAwNjEwMV5BMl5BanBnXkFtZTYwMzgzMjA3._V1_
Deja Vu 2006
Yönetmen: Tony Scott
Oyuncular: Denzel Washington, Paula Patton, Jim Caviezel
Duog Carlin polis teşkilatında çalışmaktadır. New Orleans’ta meydana gelen bir vapur patlamasının soruşturması ona verilmiştir. Soruşturma sırasında FBI’ın kullandığı teknolojiyi fark eder. Teknoloji geçmişi izleyebilmektedir. Geçmişi izleyebilen teknoloji geçmişe gidebilir diyerek masum insanları kurtarmak için geçmişe gider.
IMDB:
http:http://www.imdb.com/title

Time Lapse 2014
Yönetmen: Bradley King
Oyuncular: Danielle Panabaker, Matt O’Leary, George Finn
Bir grup arkadaş oturdukları sitenin aynı zamanda görevlileridir. İnsanlara postalarını dağıtan aidatlarını toplayan ve aynı zamanda o sitede oturan gençlerin, karşı komşularından bir süre ses çıkmaz meraklanan komşular gençlere eve bakmalarını söylerler. Bunun üzerine eve bakan gençler, komşularının evinde büyük bir fotoğraf makinesi görürler. Ancak işin ilginç tarafı ev sahibi evde değildir ve fotoğraflar geçmişi değil geleceği göstermektedir.İşte gençler bu olayla baş başadır.
IMDB:
http:http://www.imdb.com/title

 
Predestination 2014 (Zamanin Ötesinde)
Yönetmen: Michael Spierig, Peter Spierig
Oyuncular: Ethan Hawke, Sarah Snook, Noah Taylor
Gerçek bir paradoks’un üzerine çekilmiş bir film. Bir yetim haneye bir bebek bırakılır. Bu bebek kız çocuğu olarak dünyaya gelir ve ilerleyen yıllarda kendide bir kız çocuğu doğurur. Bu kız çocuğunu birisi kaçırır ve geçmişte bir yetimhaneye bırakır. Peki çocuğu kaçıran kimdir? Kadının doğurduğu çocuk nerede ve kimdir? Bu paradoksu çözemeyeceksiniz. Tam anlamıyla akıl tutulması yaşatan bir senaryo ve film.
IMDB:http:http://www.imdb.com/title

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir