20 Nisan 2024 , Cumartesi

CAM FİLMİ YASAĞI SÜRÜCÜLERİ BEZDİRDİ!

CAM FİLMİ YASAĞI SÜRÜCÜLERİ BEZDİRDİ!

Geçtiğimiz günlerde otomobil sahiplerini ilgilendiren önemli bir yasal değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle otomobillerinde siyah cam filmi olan taşıtlar, araç muayenesinden geçemeyecek ve trafik polisleri tarafından idari para cezası ile cezalandırılacaktı. Bu düzenleme nedeni ile birçok sürücüde soru işaretleri oluştu. Otomobillerinde fabrika çıkışlı karartmalı camlar olanlar ile yine fabrika çıkışlı cam filmi uygulanan araçlar ne olacaktı? Bu belirsizlik farklı haberlere de neden oldu.



Bir bölgede otomobilinin fabrika çıkışı karartma cam nedeni ile trafik cezası kesilmesi üzerine vatandaş, tüketici hakem heyetine ve adliyeye başvurarak kendisine kesilen cezayı iptal ettirdiğini iddia etti. Bu aşamadan itibaren sürücüler ile trafik polisleri arasında çeşitli münakaşalar meydana geldi. Ayrıca adliyelere cezanın iptali için yeni bir yük oluşturulduğu iddia edildi. Birçok sürücü ve vatandaş ise bir kaç yıl önce serbest bırakılan ve geçtiğimiz günlerde yasaklanan bu uygulamanın sürekli değişmesinden şikayetçi.

ASDFSDFCSDA1

CEZA 420 TL

Bazı şehirlerde sürücülere kesilen cezanın 420 TL’yi geçmesi otomobil sahiplerinde endişeye neden oldu. Birçok sürücü araçlarında ki filmleri söktürmek için kendini sanayiye attı. Ancak karartma cam olarak ta bilinen sökülmeyen siyah camlar için nasıl bir değişiklik yapılacağı bilinmiyor. Ayrıca bilgi kirliliği yüzünden karartma cama fabrika çıkışı sahip otomobiller bazı trafik polislerince idari para cezasına çarptırılırken bazılarının sadece filmli camlara yönelik ceza uygulaması sürücüler arasında kaosa neden oldu.

ASDSDSDD

TEHLİKELERE KARŞI ÖNLEM

Yetkililerden yapılan açıklamalarda terör, şiddet gibi tehlikelere karşı önlem maksatlı yasaklamaya gidildiği ve vatandaşların güvenliği düşünülerek bu uygulamanın getirildiği savunuluyor. Birçok otomobil yetkilisi ise karartma cam ve filmlerin ön sağ arka sağ ve ön sol arka sol camlar ile en arka cama uygulanmasının kazalar sırasında camların parçalanmasını engellediği, otomobil içerisinde unutulan değerli eşyaların dikkat çekmesini engellediği ve sıcak yaz günlerinde iç döşemelerin aşırı ısınmasını engellediğini belirterek tekrardan yasaklanmasının yanlış olduğunu vurguladı.

FAFAFASFASFSDCASCADSCASCADSA

Yasağın doğru olduğunu savunanlar ise terör,güvenlik ve cinsel saldırılara karşı önlem olarak doğru bir adım gerçekleştirildiğini düşünüyor.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir