18 Nisan 2024 , Perşembe

TARSUS’TA GİZEMLİ KAZI!!!

TARSUS’TA GİZEMLİ KAZI!!!

Mersin’in Tarsus ilçesi 84 Evler Mahallesin’de yaklaşık bir yıldır devam eden ve geniş güvenlik önlemleri ile dikkat çeken kazı her geçen gün gündem oluyor. Özellikle 4 binanın ortasında gelişen kazı çalışmalarının herhangi bir hava aracı ile görüntülenmemesi için mavi brandalarla önlem alınmış. Kazının yapıldığı 4 binanın olduğu yerde özel harekat polisleri daha geniş alanda çevik kuvvet en dış alanda da sivil polisleri nöbet tuttuğu bölgede kuş uçurtulmuyor. Ayrıca çevredeki çok katlı binalarda polis keskin nişancıları olduğu da iddialar arasında.

MERSİN TARSUS GİZEMLİ KAZIII

MAHALLEDE YAŞAYANLAR BİLE EVLERİNE ZOR ULAŞIYOR

Mahalle sakinlerinin bile sürekli güvenlik önlemleri nedeni ile evlerine zor girdiği iddia ediliyor. Ayrıca içeride gerçekleşen kazılar hakkında herhangi bir açıklamada yapılmıyor. Bir çok milletvekili bölgeye gitti fakat hiçbiri güvenlik gerekçesi ile içeriye alınmadı.



Aşırı güvenlik önlemleri nedeni ile şehir efsaneleri de ortaya çıktı. Birçok kişi bölgede petrol bulunduğunu, çok eski zamanlara ait antik kentin bulunduğunu ve bu antik kentin her yerinin altınlarla kaplı olduğunu, uzay aracı bulunduğunu iddia edenler de var. Bu bilgi kirliliğinde yıllar önce bir polisin intiharı da eklenince olayların içinde derin devlet ve vatikan var komploları da dilden dile dolaşıyor.

MERSİN TARSUS GİZEMLİ KAZI

2012 YILINDA İNTİHAR EDEN POLİSİN EŞİNE SÖYLEDİKLERİ DİKKAT ÇEKİCİ

İlçe de görevli polis memuru Mithat Erdal 2012 yılında beylik tabancası ile ensesinden vurulmuş olarak bulundu. Dönemin savcıları dosyayı intihar olarak kapatsa da eşinin iddiaları olayın bir cinayet olduğu yönünde. Kazı hakkında eşi ile konuşan Mithat Erdal’ın ölmeden önce şu iddialarda bulunmuş;””Bir süredir definecilerin içine muhbir olarak sızdım. Önemli bir kral mezarını kazıyorlar. İlçe Emniyet Müdürü görevlendirdi. Kaçakçılık Şube adına sızdım. Olup biteni rapor ediyorum. Lahtin içinde altından 32 şamdan, kadeh, sikke gibi çok değerli hazine var. Dün akşam lahit kapağı açılmadan Kaçakçılık Şube benim ihbarım ile baskın yaptı. 7 kişi tutuklandı. Ancak bugün baktım ki tutanakta hazineden söz edilmiyor, lahtin içi boş yazıyor. İtiraz ettim. Emniyet Müdürü’ne anlatmaya gittim, beni susturdu. Meğer hepsi şebekenin içindeymiş.” Bu iddialar ile sürekli yargıya başvuran ve basın mensuplarına eşinin öldürüldüğünü iddia eden Sibel Erdal olayın aydınlatılmasını istiyor.

POLİS EŞİ

MİLLETVEKİLİ BİR YILDA 5 KEZ ZİYARET ETTİ İÇERİ ALINMADI

Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı bir yıl içerisinde 5. kez Mersin Tarsus’ta ki 84 Evler Mahallesi kazı alanına gitti. Ancak her seferinde kendisine olayın gizliliği ve güvenlik endişeleri nedeni ile kazı alanına giremeyeceği bildirildi. Bunun üzerine meclis gündemine de gelen kazı hala resmi olarak tatmin edici bir açıklama ile aydınlatılmış değil. Ancak Atıcı’ya görevli kişilerin çok önemli ve milli bir görevde olduklarını biraz daha sabretmeleri halinde her şeyin halkla paylaşılacağı söylemlerinde bulunulduğu da iddialar arasında. Birçok yazar ve tarihçi ile Arkeolog kazı alanında gerçekleşen faaliyetin ne olduğunu anlamaya çalışıyor.

MERSİN TARSUS GİZEMLİ KAZII

KOMPLO TEORİCİLERİ YENİ KOMPLOLAR ÜRETİYOR

Birçok komplo teoricileri bölgede St. Paul’ün incili ve Dakyanus hazinesi olduğunu iddia ediyor. St. Paul İncili’nin değerinin Vatikan için dünyalar üstü olduğunu ve eğer yetkililerden önce bulunmuş ise çoktan yurt dışına Vatikan’a gönderildiğini bu gerçekleştiyse Dakyanus hazinesinin İncil’in yanında tüy gibi kalacağını iddia ediyorlar. Eğer İncil bulunur ve Türkiye’de araştırılırsa Hristiyanlığın değiştirilmemiş halinin ortaya çıkacağını söylüyorlar.

STPAUL

Bazı komplo teorisyenleri ise bölge de uzay aracı ve uzaylılara ait kalıntılar bulunduğunu ve bir ABD zırhlısının Mersin limanında çıkacak materyalleri ve ileri teknolojiyi alıp götürmesi için hazır beklediğini iddia ediyorlar. Kazı hakkında resmi tatmin edici açıklamalar gelmedikçe bu teoriler ve şehir efsaneleri devam edecektir. Umarız en kısa zamanda hem hayatının kaybeden polis memurunun ölümü aydınlatılır, hem de kazı alanında bulunanlar halk ile paylaşılır….

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir