ONION NEDİR?

ONION NEDİR?

Lale devrinde birçok batılı özellikle Hollanda’lı Osmanlı topraklarına gelerek bazı ticari anlaşmalarda bulundu. Bu anlaşmalar ile birçok ekonomik kazanç sağlayan Avrupalılar aynı zamanda Batı Trakya’da gördükleri Lale’leri ve soğanları da kendi ülkelerine götürdüler. Bu ithalat onlara yüz yıllarca sürecek bir ekonomik kazanç ve soğan kültürünün yerleşmesine neden oldu.



ONION SOĞAN

Soğan Anadolu insanı için oldukça önemli bir yiyecek türüdür. Kuru olarak ekmek peynirle tüketildiği gibi aynı zamanda birçok yemekte de kullanılır. Soğanın Anadolu’dan Avrupa’ya göç etmesi oldukça enteresan bir şehir efsanesine dayanmaktadır. Efsane o ki Hollandalılar Batı Trakya’da Lale bahçelerine bakarken oldukça etkilenmişler ve Lale Soğanlarını köklerini kendi ülkelerine götürmek istemişler. Dönemin devlet yöneticileri ekonomik ve siyasi ilişkilerin gelişmesi için buna fırsat tanımışlar. Ancak lale ile birlikte bildiğimiz soğanı da ülkelerine götürmüşler. Trakya’da yöresel yiyecekleri gören Avrupalılar bazı sebze ve meyveleri sormaya başlamışlar. Efsane öyledir ki soğanı gören Avrupalılara onu yiyin diyen Trakyalılar aslında soğanın Onion olarak Avrupalılarca isimlendirilmesine neden olmuşlardır.

Başlıksız-1

İşte o zamandan bu zamana Soğan Onion olarak bilinmektedir denilir.
Bu efsane doğru mudur bilinmez ama medeniyetin beşiği denilen ve çok uzun geçmişe sahip olan Anadolu toprakları için bu olasılığı yüksek bir efsane…

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir