UÇAĞA UÇANGÖZ ÇARPTI !

UÇAĞA UÇANGÖZ ÇARPTI !

Uçangöz yani drone gelişen teknoloji ile son kullanıcıya kadar ulaşabilen bir eğlence aracı haline geldi. Havadan görüntüleme konusunda oldukça başarılı olan drone yani Uçangözler sivil havacılık alanında yararlı olduğu kadar sorun da yaratan bir teknoloji. Satışlarının birçok ülkede takip edildiği ve belli özelliklere sahip drone’ların sivil havacılık otoritelerinden izin aldığı ülkeler de mevcut.



Haber gündemlerine sürekli olarak drone uçak çarpışmaları geliyor. Bu yetkililerinde dikkatini çekiyor ancak köklü bir çözüm bulunamıyor. En son gerçekleşen kaza Buenos Aires Jorge Newbery hava alanında meydana geldi.

flying-drones-easier-than-ever-42-78304942

Boeing 737 tipi yolcu uçağı iniş sırasında drone çarptı. Arjantin de Aerolineas Argentinas şirketine ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı piste ineceği sırada drone’a çarptı. Uçakta hafif hasar oluşurken inişin gerçekeleşmesine yönelik olumsuz bir durum olmadı. Arjantin Sivil Havacılık Otoriteleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Eğer drone uçağın burun bölgesi değilde motoruna gelseydi telafisi zor sonuçlar ortaya çıkabilirdi.

Untitled-1

Yetkililerden yapılan açıklamalarda son 3 haftadır bu tip olaylarla karşılaştıklarını ancak kazalara sebep olanların tespit edilemediğini bildirdiler. Bu kazadan sonra bir çok sivil havacılık uzmanı drone ve kullanımı hakkında yasal prensipler getirilmesi gerektiğini vurguladı. Bilinçsizce kullanılan drone’lar hava trafiğini etkileyebilir hatta sonu ölümlü kazalara neden olabilir söylemleri tekrar gündeme geldi.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir