27 Nisan 2024 , Cumartesi

FELAKET TEĞET GEÇECEK!!

FELAKET TEĞET GEÇECEK!!

5 km yarıçapında dev asteroid Phaethon Dünya’ya teğet geçecek. 17 Aralık’ta Dünya’ya teğet geçeceği hesaplanan asteroid bilim insanları arasında endişeye neden oldu.



Dünya’ya 10 milyon km mesafeden geçecek gök taşı olası bir yaklaşması ile dengeleri değiştirebilir.

Asteroid eğer bir yerleşim merkezine düşerse felaket kaçınılmaz olacaktı. Astronomlar, asteroidin şimdilik bir tehdit taşımadığını bildirdi.

,erLkmSgnhEyT4O463c-r-Q

Asteroid’in Dünya’ya çarpması ekosistemi derinden etkileyebileceği gibi dünya yaşamının da sonu olabilir.

Sosyal medya da gök taşının Dünya’ya bir zarar vermeyeceği açıklandıktan sonra türlü komplo toerileri üretildi.Bazı kullanıcılar bu göktaşlarına karşı ABD’nin çok güçlü bir silahının olduğunu vurgularken, bazı kullanıcıların ise uzaylıların teknolojimizi öğrenmek için sıklıkla böyle göktaşları gönderdiğini vurguladı.

,6N9LYm6zX0qypA3xRfrt2g

Sosyal medyada bu tarz söylemlerden sonra gündem haline gelen NASA bir açıklama yaptı ve herhangi bir göktaşı düşmesine karşı geliştirilmiş bir silah veya teknolojilerinin olmadığını bildirdi. Yapılacak tek şey güvenli bölgelere gitmek ve göktaşının düşme olayını bitirene kadar sığınaklardan çıkmamak olduğunu vurguladı. Ancak ekosistemi ve yaşamı etkileyecek bir göktaşına karşı tam anlamı ile dirençsiz olduğumuzu belirttiler.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir