ROBOT POSTACILAR

ROBOT POSTACI GELİYOR SELAM VERİYOR.

Çocukluğumuzun şarkısıdır. Bak postacı geliyor selam veriyor herkes ona bakıyor merak ediyor. Ancak teknolojinin gelişmesi ile posta şeklinde haberleşmek artık unutuldu, bu unutulma ile postacıları sokaklarda üniformalı göremiyoruz.




TEKNOLOJİ POSTACIYI DEĞİŞTİRDİ.
Teknolojinin hızla ilerlemesi ile posta ve postacılık sektörü de çok farklı bir hal aldı. Avrupa ve Çin Hindi bazı ülkelerde yoğun şehir hayatı ve daha fazla insandan tasarruf etmek isteyen posta teşkilatları teknolojiye yatırım yaparak, insansız postacılar üretti. Bu postacılar şimdilik çok geniş çaplı kullanılmasa da gelecekte postalarımızı veya ”faturalarımızı” tekerlekli bir cihazın getirmesi olağan duruyor. Ayrıca bu teknolojiye ek drone üzerinden teslimat ile ilgili çalışmalar da farklı firmalarca devam ediyor.

150 KİLO TAŞIYABİLİYORLAR.
Almanya ve İsviçre’de kullanılan robot postacılar günlük hayatta faal durumda. Hatta bu robotlar 150 kiloya yakın yükü tek başlarına taşıyabiliyorlar. Şimdilik postacılara destek olarak kullanılan ve geliştirilen bu cihazların yakın gelecekte postacıların yerini alması mümkün. Ancak Avrupa ülkeleri bu yerini almayı biraz daha ağırdan alırken, Asya ülkelerinin bir kısmında şimdiden robot postacılar insanların yerini almış gibi duruyor.

BİLİM KURGU FİLMLERİ GERÇEK OLUYOR.
Her geçen gün teknoloji bizleri şaşırtıyor. Şimdi robot postacılar yarın robot aşçılar öbür gün robot doktorlar derken bir bakmışız bilim kurgu filmlerinde olduğu gibi yanı başımızda bize yardımcı olan bir robot. Bu gelecek fazla uzak değil gibi duruyor. Umarız teknolojinin gelişmesi hayatlarımıza olumlu olarak etki eder.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir