20 Nisan 2024 , Cumartesi

BLACK FRIDAY STOKLARI BİTİRDİ

BLACK FRIDAY STOKLARI BİTİRDİ

Birçok batı ülkesinde alışveriş çılgınlığı olarak kutlanan ve ülkemizde de üç yıldır oldukça popüler olan Black Friday yani Kara Cuma kampanyaları stokları eritti. Birçok firma bu gün için dev indirimler gerçekleştirdi. E-Ticaret siteleri yoğun siparişleri karşılayabilmek için stok merkezlerinde çalışma saatlerini ve personellerini arttırdı. Verilen bilgilere göre kampanyanın başladığı ilk saatlerde satışların tahmin edilenden yüzde 10 daha hızlı gerçekleştiği hesaplandı. Birçok E-Ticaret sitesi bu gün için depolarında beklettikleri ürünleri çok kısa zamanda tüketti. Hatta stoklarını dahi eritti.



PEKİ NEDİR BLACK FRIDAY?

Amerika’da başlayan ve tüm dünyada alışveriş çılgınlığı olarak kabul edilmiş olan Kara Cuma aslında her yıl 23 Kasım’dan sonra ki ilk Cuma Şükran Günün’den sonra gereçekleştirilen alışveriş etkinlikleridir. İngiltere ve Kanada’da yıllarca bu şekilde kutlanmıştır. Ancak 1980 yıllarından sonra globalleşme eğilimleri nedeni ile hemen hemen tüm dünyaya yayılmış ve tüm dünyada alışveriş çılgınlığı olarak değerlendirilmeye başlanmıştır.

Şükran Günü sonrası bir etkinlik olan bu çılgınlık tüm dünyayı içine çekmiştir. Ülkemizde de bir kaç yıldır gerçekleştirilen bu etkinlik 3 yıldır oldukça popüler durumdadır.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir