Amerikan Deniz Piyadesi Sıcak Çatışmada Dört Defa Vuruluyor – Kafa Kamerası

Afganistan Savaşı sırasında gerçekleşen bu çatışmada Amerikan Deniz Piyadesi bir asker tam 4 defa vuruluyor. Bu sıcak anları askerin miğferine yerleştirdiği kameradan izliyoruz.

 Afganistan Savaşı
(2001-Günümüz)amerikan-deniz-piyadesi-sicak-catismada-dort-defa-vuruluyor-kafa-kamerasi-01

ABD’nin 11 Ekim saldırılarını  gerekçe göstererek 7 Ekim 2001’de başlamıştır. Dönemin Amerikan Birleşik Devletleri Başkanı George W. Bush’un “terörle mücadele”yi gerekçe göstererek başlattığı bu savaşta amaç Usame Bin Ladin’in ele geçirilmesi, radikal İslamcı grup Taliban güçlerinin ortadan kaldırılmasıydı. 2002’de ABD ve Birleşik Krallık ittifakı, daha sonra da NATO güçleri Afganistan’a asker indirdiler.




2014’te Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama verdiği kararla Amerikan Kuvvetleri’nin büyük bir çoğunluğu Afganistan’dan çekilmiştir. 2016 yılının sonuna kadar tüm Amerikan Birlikleri’nin Afganistan’dan çekileceği planlanmaktadır. Savaşın amacı olan El-Kaide’nin yok edilmesinin tam olarak başarıldığı söylenemez.

Uzun yıllardır süre gelen savaşın Afganistan’daki istikrarı olumsuz etkilediği görülmektedir. Savaş ile beraber artan Taliban şiddeti, gelişen yasadışı uluslararası uyuşturucu ticareti de bu olumsuz durumu etkilemektedir.

Afganistan’daki NATO görevi kapsamında Türkiye’den de yaklaşık 1500 askeri personel burada görev yapmaktadır.

amerikan-deniz-piyadesi-sicak-catismada-dort-defa-vuruluyor-kafa-kamerasi-02

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

5 ARALIK İTİBARİ İLE PİYASAYA ÇIKAN OYUNLAR

5 ARALIK İTİBARİ İLE PİYASAYA ÇIKAN OYUNLAR Yeni yıl yaklaştıkça oyunların piyasaya çıkması biraz daha …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir