PESTİSİT NEDİR?

PESTİSİT NEDİR?

Ufak Tefek Cinayetler dizisinde bir sahnede görülen ve sosyal medya da kullanıcılar arasında heyecan merak yaratan Pestisit nedir? İşte Pestisit sorusunun cevabı.



Pestisit zararlı organizmaları engellemek kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımlardır. Pestisit kimyasal maddedir. Tarım sektöründe kullanılır. Kullanımı konusunda eleştiriler ve şiddetli tepkiler vardır.

pestisit1

Virüs ya da bakteri gibi biyolojik bir ajan,antimikrobik, dezenfektan olarak ta kullanılabilir. Zararlı organizmalar insanların besin kaynaklarına ve mal varlıklarına zarar veren,hastalık yapan böcekler, bitki patojenleri,yabani otlar,yumuşakçalar,kuşlar,memeliler vb olabilir.

fgergerrehgtrhr1

Pestisitlerin yararlı olduğu söylense de insanlar ve hayvanlar için potansiyel toksisiteleri bazı sorunlar ortaya çıkarabilir. Birçoğu insanlar için zararlıdır. Kullanıldıkları canlıların yiyecek şeklinde insanlar tarafından tüketilmesi sonucu yaygın hastalıklara ve istenmeyen tepkilere neden olabilir.

pestisti1

Pestisitlere maruz kalan insanlarda birçok genetik hasar, karaciğer-böbrek yetmezliği ve kas bozuklukları görülebilir. Dünya Sağlık Örgütü’nün verdiği istatistiklere göre 700 pestisitin 33’ü insan sağlığına karşı tehlikelidir. 48 tanesi oldukça, 118 tanesi orta derecede ve 239 taneside daha az tehlikeli olarak sınıflandırılmıştır.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir