20 Nisan 2024 , Cumartesi

Apple Beklenen Amiral Gemileri Iphone 8, Iphone 8 Plus ve Iphone X’i Tanıttı

Iphone 8Apple’ın sabırsızlıkla beklenen yeni amiral gemileri tanıtıldı. Takipçilerinin aylardır sabırsızlıkla beklediği yeni Iphone modelleri görücüye çıktı.

Apple’ın her yıl Eylül ayında lansmanını yaptığı ürünlerini sergilediği basın mensuplarının ve teknoloji meraklılarının sabırsızlıkla beklediği ürün tanıtımı gerçekleşti. Bu sene gerçekleştirilen tanıtımlarda birçok yenilik ve farklılıklar vardı.

IPHONE GÖRÜCÜYE ÇIKTI.

Apple, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X, modellerini  12 Eylül Salı günü Türkiye saati ile 20.00’de Apple Park kampüsündeki Steve Jobs Tiyatrosu’nda tanıtıldı. Ürünlerin  tanıtıldığı tiyatronun adının Steve Jobs olması gözlerden kaçmadı. Apple kendisini var eden ve geliştiren Steve Jobs’u da unutmadı.




Teknoloji tutkunlarının merakla beklediği yeni modellerde, yeni tekssp_473_678x452nolojiler ve Apple tutkunlarının yıllardır sabırsızlıkla beklediği özellikler sergilendi. Yeni Iphone 8, 8 Plus ve X bir önceki modeli Iphone 7 ile hemen hemen aynı tasarıma sahip. Iphone X modelinin rakibi Samsung  gibi tam ekran olması ve tuş kullanmaması ise Apple ve Apple tutkunları içinsevindirici yenilik oldu. Ayrıca kablosuz batarya dolumu gerçekleştiren Şarj aletleri, Apple Watch Series ve Apple 4k Tv   de tanıtımı gerçekleştirilen ürünler arasındaydı.

YENİ IPHONELARIN ÖZELLİKLERİ

IPHONE X

Uzay Grisi ve Gümüş renkleri ile satışa sunulan akıllı telefonun kapasitesi  64 GB ve 256 GB. Iphone X’in  yüksekliği  143,6 mm(5.65 inç), genişliği 70,9 mm (2.79 inç), derinliği 7,7 mm (0.30 inç), ağırlığı 174 gram (6.14 ons). Ekranı ise; Super Retina HD ekran, 5.8 inç (diyagonal) OLED Multi‑Touch tam ekran, HDR ekran ,458 ppi yoğunlukta 2436 x 1125 piksel çözünürlük ,1.000.000:1 kontrast oranı (tipik),True Tone ekran, Geniş renk yelpazesine sahip ekran (P3) ,3D Touch ,625 cd/m2 maksimum parlaklık (tipik), Parmak izine dayanıklı, yağ tutmayan kaplama ,Birden fazla dil ve karakteri aynı anda görüntüleme desteği gibi özelliklere sahip. Suya , sıçramalara ve toza dayanıklılık (60529 sayılı IEC standardı kapsamında IP67 derecesi). Çip ; 64 bit mimariye sahip A11 Bionic çip, Nöral sistem,Tümleşik M11 yardımcı hareket işlemcisi özellikleri ile geliyor.

Kamera ise; 12 MP geniş açılı kamera ve 12 MP telefoto kamera,Geniş açı: ƒ/1.8 diyafram,Telefoto: ƒ/2.4 diyafram,Optik yakınlaştırma; 10 kata kadar dijital yakınlaştırma,Portre modu,Portre Işığı (beta),Çift optik görüntü stabilizasyonu,Altı bileşenli lens,Yavaş Senkron özelliğine sahip Dört LED’li True Tone Flash,Panorama (63 MP’e kadar),Safir kristal mercek kapağı,Arka aydınlatma sensörü,Karma kızılötesi filtresi,Focus Pixels özelliğine sahip otomatik netleme,Focus Pixels özelliğine sahip dokunarak netleme,Stabilizasyon özelliğine sahip Live Photos,Fotoğraflar ve Live Photos için geniş renk yelpazesiyle çekim,İyileştirilmiş yerel ton eşleme,Vücut ve yüz algılama,Pozlama denetimi,Pürüz azaltma,Fotoğraflar için otomatik HDR,Otomatik görüntü stabilizasyonu,Seri çekim modu,Zamanlayıcı modu,Fotoğraflara konum bilgisi ekleme,Çekilebilen görüntü biçimleri: HEIF ve JPEG özelliklerine sahip.




Batarya bölümünde ise Iphone 7’ye göre farklılıklar var. iPhone 7’ye göre 2 saate kadar daha uzun pil ömrü, Kablosuz bağlantı üzerinden konuşma süresi:21 saate kadar, İnternet kullanımı:12 saate kadar, Kablosuz bağlantı üzerinden video oynatma: 13 saate kadar, Kablosuz bağlantı üzerinden ses çalma: 60 saate kadar, Hızlı şarj özelliği: 30 dakikada %50’ye kadar şarj etme, Şarj edilebilir yerleşik lityum iyon pil kablosuz şarj (Qi uyumlu şarj aygıtlarıyla çalışır10),Güç adaptörüyle veya USB üzerinden bilgisayara bağlayarak şarj etme,Hızlı şarj özelliği ile apple tutkunlarını etkiliyor.

iphone xJPG

IPHONE 8,8 PLUS

Altın, Gümüş, Uzay Grisi renkleri ile tanıtılan Iphone 8 ve 8 Plus, kapasite olarak 64 GB ve 256 GB olarak raflarda yerini alacak. Iphone 8 ve 8 Plus Iphone 7 ile aynı tasarıma sahip olsa da teknik özellikleri bakımından bazı farklılıklar göze çarpıyor. Boyut ve ağırlıkları; ıphone 8 için  yüksekliği 138,4 mm(5.45 inç), genişiliği 67,3 mm (2.65 inç), derinliği 7,3 mm (0.29 inç), ağırlığı ise 148 gram (5.22 ons). Iphone 8 Plus; yükseklik 158,4mm (6.24 inç), genişliği 78,1mm (3.07 inç), derinliği 7,5mm (0.30 inç), ağırlığı ise 202 gram (7.13 ons). Ekranı ise; Iphone 8, retina Hd ekran, Ips teknolojisine sahip 4.7 inç (diyagonal) LCD Multi-Touch geniş ekran, 326 ppi yoğunlukta 1334×750 piksel çözünürlük, 1400:1 kontrast oranı(tipik).

Iphone 8 Plus ise: Retina Hd ekran,Ips teknolojisine sahip 5.5 inç (diyagonal) LCD Multi-Touch geniş ekran, 401 ppi yoğunlukta 1920x 1080 piksel çözünürlük,1300:1 kontrast oranı(tipik). İki modelde de True Tone ekran, geniş renk yelpazesine sahip ekran(p3), 3D Touch, 615 cd/m2 maksimum parlaklık(tipik), daha geniş izleme açıları için çift etki alanlı pikseller, parmak izine dayanıklı, yağ tutmayan kaplama, birden fazla dil ve karakteri aynı anda görüntüleme desteği, ekran yakınlaştırma, ulaşılabilirlik. Ayrıca suya,sıçramalara ve toza dayanıklılık(60529 sayılı IEC standardı kapsamında IP67 derecesi ).

Optik görüntü stabilizasyonu, altı bileşenli lens, yavaş senkron özelliğine sahip dört LED’li True Tone Flash, panorama(63 MP’e kadar), safir kristal mercek kapağı, arka aydınlatma sensörü, Focus Pixels özelliğine sahip otomatik netleme, Focus Pixels özelliğine sahip Live Photos, fotoğraflar ve Live Photos için geniş renk yelpazesiyle çekim, iyileştirilmiş yerel ton eşleme, vücut ve yüz algılama, pozlama denetimi, pürüz azaltma, fotoğraflar için otomatik HDR, otomatik görüntü stabilizasyonu, seri çekim modu, zamanlayıcı modu, fotoğraflara konum bilgisi iphone-8ekleme, çekilebilen görüntü biçimleri:HEIF ve JEPG.

Batarya bölümünde ise: ıphone 8 modeli için; iPhone 7 ile yaklaşık aynı pil ömrü, Kablosuz bağlantı üzerinden konuşma süresi: 14 saate kadar, internet kullanımı: 12 saate kadar, kablosuz bağlantı üzerinden video oynatma: 13 saate kadar, kablosuz bağlantı üzerinden ses çalma: 40 saate kadar. Hızlı şarj özelliği 30 dakikada  %50’ye kadar şarj etme. Iphone 8 Plus ise: İphone 7 Plus ile yaklaşık aynı pil ömrü. Kablosuz bağlantı üzerinden konuşma süresi: 21 saate kadar, internet kullanımı: 13 saate kadar, kablosuz bağlantı üzerinden video oynatma: 14 saate kadar, kablosuz bağlantı üzerinden ses çalma: 60 saate kadar.

İki modelde de şarj edilebilir yerleşik lityum iyon pil. Kablosuz şarj(Qİ uyumlu şarj aygıtlarıyla çalışır). Hızlı şarj özelliği ile satışa sunulacak. Ayrıca İOS 11 yazılımını da tanıtan Apple, 20 Eylülde cihazlarına yeni güncellemeleri apple-tv-4kdağıtacak.

IPHONELARIN FİYATLARI NE OLACAK?

Ülkemizdeki vergi politikaları ve kur dengelerini de unutmayarak, cihazların depolama tiplerine göre farklılık göstererek yaklaşık 5000 TL bazında olabileceği ihtimaller ışığında. Amerika Birleşik Devletlerinde ise Iphone X 999 Dolardan, Iphone 8,8 Plus ise 799 Dolardan fiyatlarla son kullanıcıya sunuldu.

ÜLKEMİZE NE ZAMAN GELECEK?

Iphone modelleri ,Watch Series ve Apple 4k Tv  Ekim ayı içinde ülkemizde raflarda olacak. İOS 11 ise 20 Eylül’de desteklenen cihazlarda kullanılabilecek.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

PLAYSTATION PLUS ARALIK ÜCRETSİZ OYUNLARI

PLAYSTATION PLUS ARALIK ÜCRETSİZ OYUNLARI Her ay olduğu gibi bu ay da PlayStation Plus (PS …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir