YAPAY İNSAN BEYNİ ÜRETİLDİ

YAPAY İNSAN BEYNİ ÜRETİLDİ

Bilim insanları kök hücre teknolojisinin geldiği evreyi insanlarla paylaştı. Yapılan araştırmalar sonucu hayvan denekler üzerinde insan beyni üretimi gerçekleştirildi. İnsana benzer özellikleri ile bilinen fare deneklerle yapılan beyinler, şimdilik küçük boyutlu olsalar da zamanla büyüyerek insan beynine yakın işlevler kazanıyor.



Çeşitli ilaçlarla tıpkı insan gibi cevap veren bu yapay beyinler sadece 2 ay kadar yaşayabiliyor. Bilimsel olarak çok önemli bir çalışma olarak görülen bu gelişme şimdilik çok yeni ancak gelecek zamanda zihinsel hastalıklara çare olabileceği yönünde görüşler var.

ETİK OLARAK TARTIŞILIYOR
qwqwwqqw

Bu gelişme bazı bilim insanları tarafından olumlu karşılansa da etik olarak oldukça soru işaretleri olan kesimde azımsanamaz. Bazı bilim insanları üretilen yapay beyin ile ilgili etik endişelerinin Society For Neuroscience toplantısında dile getirmeyi düşünüyor. Bilim teknoloji ile hızla gelişiyor ancak etik prensipler veya yasalar bu hıza entegre olamadığı için bazı bilim insanları ve toplumun kesimlerince geliştirilen teknoloji sorgulanıyor, tartışılıyor.

Umarız bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz gibi bilim ve teknoloji insana rağmen insan için anlayışına doğru sürüklenmez ve insan yararı düşünülerek her şey gerçekleştirilir.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir