BUZLU ŞURUP

BUZLU ŞURUP

Ege ve Akdeniz bölgesi tatilciler için çok popüler yerler. Tarihi kültürü,denizi,kumu,insanları gidenlerde büyük hayranlık bırakıyor. Hayran olacağınız yeni bir gözlemimiz ile sizinleyiz. Muğla, Fethiye bölgesinde oldukça popüler olan ve doğal ürünlerle elde edilen buzlu şurup sizi bir daha ki yaz tatilinizde yörüklerin diyarına götürecek.
IMG_2040

Efelerin, yörüklerin, yüksek dağların ortasında yaylaların ve buz gibi doğal enfes buzlu şurubun anavatanında sizlerinde bir gezi planı yapmanız hayatınızda unutamayacağınız etkiler bırakabilir. Öncelikle yaylalara çıkınca temiz hava o kadar farklı geliyor ki bir iki saat uyusanız bile güne dinç olarak başlıyorsunuz. Daha sonra binlerce farklı ottan ve peynirden yapılmış gözlemeleri ve organik sebze meyvelerle kahvaltı yapıyorsunuz. Bir yanınızdan sular çeşmeler akıyor diğer yanınızdan kuşlar cıvıldıyor.



İnsanlar verimli tarım arazilerinde ellerinden geldiğince tarım yapıyorlar. İnekler,öküzler,kediler,köpekler size farklı bakıyor. Arada şehirden gelip yüksek dağlarda balık avlayanlar veya şelalelerde farklı spor faaliyetlerinde bulunanlarla yaylalar biraz hareketleniyor. Ama o şehirin baskın kötü ruhsuz havası yok heryer canlı ve insanlar gülümsüyor. Dağları tepeleri gezdikten sonra akşam köy meydanına geliyorsunuz aman dikkat rakım yüksek üstünüze bir şal almayı unutmayın. Neyse bir bakıyorsunuz insanlar buzlu bir şeyler içiyor adı Buzlu Şurup sizde hemen bir bardak isteyin çünkü yayladan inince büyükşehirlerde aynısını bulamayacaksınız.

NEDİR BU BUZLU ŞURUP?

Yöre halkının sıcak günlerde serinlemek için içtiği meyveli buzlu su. Dağların en soğuk yerlerinden buzlar getiriliyor ve doğal meyveler doğranıyor suyu çıkarılıp insanlara bardak bardak ikram ediliyor. İlk içtiğiniz anda tadının etkisinde kalacaksınız. Çünkü doğal içinde şeker yok,tatlandırıcı yok,koruyucu yok tek tat buz ve meyveden elde edilmiş yöre halkının şurup dediği meyve suyu. İçtikçe hatta kaşıkla yedikçe bir bardak daha isteyecek ve yaşlı teyzelerden amcalardan bölgenin hikayelerini dinleyeceksiniz.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir