GREEN CARD BAŞVURULARI BAŞLADI

GREEN CARD BAŞVURULARI BAŞLADI

Yeşil Kart Kurası (Green Card) olarak bilinen göçmen vizesi başvuruları başladı. Amerika Birleşik Devletleri(ABD)’nin çalışacak nufüs elde etmek için yıllardır sürdürdüğü Green Card uygulaması için başvurular 3 Ekim itibari ile başladı.ABD’nin her yıl 55 bin kişiyi bu uygulama ile vatandaşı yaptığı biliniyor. Yeşil Kart kazanma şansını yakalayan insanlar, 5 yıllığına sürekli oturtma izni kazanmış oluyorlar ve 5 yılın sonunda tam olarak ABD vatandaşı olmak için sınava giriyorlar.
AVANTAJLARI
Green Card sahibinin eşi ve 21 yaşın altındaki tüm bekâr çoçukları da ABD’de ömür boyu oturma ve çalışma hakkına sahip olurlar.Seçme ve seçilme hakkı dışında tüm haklara sahiptir. Devlet ve özel okullardan burs kazanma şansına sahip olurlar. Ayrıca sürücü belgesi alabilir ve eyaletler arası seyahat edebilirler.
TÜRK VATANDAŞLIĞIM NE OLUR?
Green Card kazanılması durumunda Türk vatandaşlığınız devam eder,diğer ABD vatandaşlarının kazandığı tüm haklara sahip olursunuz. Dilerseniz 5 yılın sonunda tam vatandaşlığa geçerek oy kullanma gibi haklarınızı da alabilirsiniz ve tam vatandaşlık elde edersiniz.



NASIL BAŞVURULUR?
DV-2019 programına başvuracak kişilerin 3-7 Ekim 2017 tarihleri arasında https://www.dvlottery.state.gov adresine başvurmaları gerekiyor.Programa olan yoğunluktan kaynaklı sistemde sıkıntı yaşamamanız için başvuruyu son güne bırakmamalı ve sadece internetten başvuru yapmalısınız.
Yönerge için:https://goo.gl/hvWQ8Nadresinden öğrenebilirsiniz.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir