25 Nisan 2024 , Perşembe

BLACKBERRY YENİDEN

BLACKBERRY YENİDEN

Uzun bir zamandır Avrupa piyasası için yeni ürün çıkarmayan ve zor günler sonucu farklı ortaklıklar yaşayan BlackBerry yeni modeli ile yeniden eski günlerine dönmek istiyor. Bir dönemin akıllı telefon denildiğinde ilk akla gelen dokunmatik ekranı,klavyesi ve Joystick tuşları ile kullanıcılarda büyük etki bırakan BlacBerry yeniden piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

MOTION TANITILDI
BlacBerry firmasının lisansı altında TCL tarafından üretilen BlackBerry Motion’ın tanıtımı gerçekleştirildi. Tamamen dokunmatik ekrana sahip olan ve piyasadaki birçok telefona göre farklı özellikleri olan cihazın BlacBerry’i yeniden eski günlerine çevirmesi bekleniyor.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ
BlackBerry bu modelinde 4000 mAh kapasiteye sahip batarya kullandı, bu BlackBerry için bir ilk.Ayrıca birçok firmanında özelliklerine eklediği IP68 sertifikasına sahip. Bu da gösteriyor ki cihaz 1,5 metre suda yaklaşık 30 dakika kalabilecek. 5.5 inç çizilmelere karşı dayanıklı 1080 x 1920 Full HD ekrana sahip.Üründe resmi olarak belirtilmese de Qualcomm Snapdragon 625 çipsete olacağı tahmin ediliyor.Ayrıca üründe 4 GB RAM, 32 GB dahili depolama, 12 MP arka ve 8 MP ön kamera olacak. Artık birçok Android cihazda gördüğümüz bataryayı hızlı doldurma özelliği bu telefonda da kullanılmış. BlackBerry farklı bir tarz belirleyerek parmak izi okuyucusunu logonun altına gizlemiş. Cihazın kasası güçlendirilmiş alüminyum çerçeveye sahip olmakla birlikte arka tarafta yumuşak materyal de kullanılmış.Android 7.1 Nougat yüklü olarak piyasaya gelecek cihazın 2018 yılında Android 8.0 Oreo yazılımını da alması bekleniyor.




Yeni Dahili Güvenlik Depolama Alanına Sahip;
BlackBerry yeniden piyasaya çıkışı ile birlikte depolama alanın da da geliştirmelere gitti. Kullanıcıları için Locker adıyla yeni dahili güvenlik depolama alanı oluşturdu. Bütün doküman ve fotoğrafların saklanabileceği alan, kullanıcıların belirleyebileceği PIN kodu ve parmak izi şifresi ile yönetilebilecek. BlackBerry yeniden piyasaya etkili bir şekilde geliyor. Umarız meraklılarının ilgisini çeker ve o eski günlerine geri döner.

NE ZAMAN SATIŞA SUNULACAK?
Bu ay içerisinde belirli Arap ülkelerinde satışa başlanacak Motıon, ay sonuna doğru birçok ülke ve bölgeye dağıtılması bekleniyor. Ürünün fiyatının 470 ile 500 dolar bandında olacağı da belirtilenler arasında.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir