BLADE RUNNER 2049: BIÇAK SIRTI SANSÜR TEPKİ ÇEKTİ

BLADE RUNNER 2049: BIÇAK SIRTI SANSÜR TEPKİ ÇEKTİ

Bilim kurgu hayranları günlerdir vizyona girmesini bekledikleri Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı filmine kavuştu. Ancak bazı iddialar Türkiye seyircisine karşı yapılmış bir hakaret olarak algılandı. İddialara göre film bazı ülkelerde gösterimi sırasında bölgesel ve kültürel dinamikler söz konusu nedeni ile sansürlenmiş.




FARKLI BÖLGE VE KÜLTÜRLER NEDENİ İLE
Türkiye’de filmin çıkmasını heyecanla bekleyen bilim kurgu sevenler, yurt dışı kaynaklı trailer veya fragmanlar ile Türkiye’de gösterimde olan filmin bazı sahnelerinde farklılıklar olduğunu sezdi. Bunun üzerine yapımcı şirket ve filmin gösterimini sağlayan firmalar sansür olup olmadığı soruldu. Sosyal medyada da gündem olması nedeni ile Sony bir açıklama yaptı ve söz konusu bazı sahnelerin bölgesel ve kültürel dinamikler düşünülerek kırpıldığını kibar bir dille kabul etti. Ancak Türkiye seyircisinden inanılmaz tepkiler geldi.

BİRÇOK SOSYAL MEDYA KULLANICISI TEPKİSİNİ BİLDİRDİ
Sosyal medya olayın gündem haline gelmesi üzerine, bilim kurgu sevenler kendilerine ve ülkelerine hakaret edildiğini düşünerek yapılan sansüre karşı tepkilerini belirtti. Sansürün Türkiye toplumu ile alay edildiğini iddia edenler firmanın sosyal medyadaki sayfasına tepkilerini belirtti. Bazı sinema ve sanat dernekleri de yapılan sansürün sinema ve bilim kurgu sevenlere hakaret olduğunu belirterek şirketin Türkiye’den özür dilemesini ve kesilen sahnelerin tekrar eklenerek seyirciye sunulmasının önemine vurgu yaptı.

PEKİ NE TÜR SAHNELER KESİLDİ?
İddialara göre filmde çıplaklık ve cinsellik içeren birçok sahne kesildiği gibi filmin yurt dışında ki gösterimleri referans verilerek Türkiye’de o sahnelerin ya olmadığı ya da farklı bir montaj ile seyirciye aktarıldığı belirtildi.

BLADE RUNNER EFSANESİNİ SANSÜRSÜZ İSTEYENLER TEPKİLİ
Bilim kurgu filmleri arasında kült eser olan Blade Runner efsanesi izleyicilerin merakla beklediği filmler arasında idi. Hafta sonlarını sinemaya ayıran ve özellikle bu filmi görmek için günlerdir bekleyen bilim kurgu sevenler, ortaya böyle bir sansürün çıkması ile tepkilerini oldukça sert bir şekilde sosyal medya adreslerinden gösterdiler.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir