24 Nisan 2024 , Çarşamba

CIVIC Mİ MEGANE MI?

CIVIC Mİ MEGANE MI?

Ülkemizde üretilen ve dünyanın bir çok yerine ihraç edilen iki markanın en önemli ve en tercih edilen sedanlarına bakacağız. Özellikle yeni kasalarının(makyajlanmış veya değiştirilmiş en güncel model) oldukça değiştirilmiş ve geliştirilmiş oldukları unutulmamalı. İki üreticinin de piyasaya spor dinamik ve şehirli bir imajla çıkardıkları yeni modelleri gençlere hitap ettiği gibi çalışan kesime de oldukça yakın duruyor.




Teknik Detaylar
Cıvıc 1.6 lt Benzinli Premium Manuel vites başlangıç olarak seçilmiş. 1.6 lt Premium Eco, Elegance ve Executive paketlerinde otomatik vites mevcut. Ayrıca 1.5 lt RS modelide en üst paket olarak seçilmiş. Otomobil benzinli olarak satışa sunulduğu gibi 1.6 Premium,Elegance ve Executive paketlerinde Lpg fabrikadan çıkışlı ve ruhsata işli olarak geliyor.
gonda-civic-2017-ic-dizayn-konsol
Bu özelliği ile diğer benzinli sedan araçlardan kendini ayırıyor. Uzunluğu 4648 mm,genişliği 1799 mm, yüksekliği 1407 mm ve bagaj hacmi 519 lt olarak belirlenmiş. Ayrıca Led farlar dijital göstergeler gibi birçok özellik mevcut. Opsiyonel olarak dokunmatik müzik çalar, navigasyon gibi özellikler alınabiliyor.
Cıvıc tam anlamıyla yeni bir dokunuşa kavuşmuş ve bir önceki modeline göre daha hızlı, daha dinamik bir yapıya sahip olmuş. Cıvıc’in tek dezavantajı dizel motoru şuan için olmaması ama yapılan açıklamalarla dizel Cıvıc 2018 yılında ülkemizde olacak. Ancak üretimi ülkemizde olur mu şuan için belirsiz olmakla beraber benzinli modellerinin üretimi ülkemizde devam edecek.
Rakibi olan Megan ise, 1.2 Tce ve Tce Edc motor seçeneği ile başlıyor,1.5 Dci,Dci Edc,1.6 16 V ve 1.6 Dci motor olarak devam ediyor. Joy,Touch,Icon paketlerle satışı gerçekleşiyor. Megane dizel ve benzinli seçenekleri ile geniş bir ürün yelpazesi otomatik ve manuel vites tercihlerini sunuyor.Ayrıca uzunluğu 4632 mm,genişliği 2058 mm, bagaj hacmi ise 503 lt olarak belirlenmiş.
579954336051
Megan’da da dokunmatik ekran, park sensörü gibi özellikler opsiyonel olarak sunulmuş. İki otomobile de trafikte oldukça görüyoruz. Tercih kitlesine göre değişse de otomobiller yerli üretim sedan olarak oldukça popüler. Motor,şanzıman ve yakıt özellikleri olarak oldukça farklı olan iki modelde adından oldukça bahsettirecek gibi duruyor.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EGEA MI COROLLA MI?

EGEA MI COROLLA MI? Türkiye özellikle 2000 yıllarından sonra otomotiv sektöründe hızla gelişen bir ülke …