24 Nisan 2024 , Çarşamba

NISSAN YAPAY ZEKAYA SAHİP CROSSOVER KONSEPTİNİ TANITTI!

NISSAN YAPAY ZEKAYA SAHİP CROSSOVER KONSEPTİNİ TANITTI!

Nissan IMx, 2020 için hazırlanan elektrikli bir crossover konsepte sahip. Japon üreticinin teknoloji ve geliştirmelerle tanıtımını gerçekleştirdiği yeni crossover ile rakiplerini geride bırakılacağı iddia ediliyor.

IMx GT-R’DAN DAHA GÜÇLÜ

Japon devinin konsept olarak tanıtımını gerçekleştirdiği model IMx Nissan GT-R modeline göre daha da güçlü olduğu vurgulanıyor. IMx iki adet elektirkli motora sahip; ön tekerlekli model ve diğeri de arka tekerlekli kontrol modelli olan. Her bir motor 160 Kilowatt’lık güç ve 700 Nm’lik tork üretiyor. Bu güç Nissa’ın üst düzey spor modeli GT-R’dan çok daha da güçlü.



Tamemen dolu batarya ile 600 KM seyir menziline sahip olan IMx, Nissan Leaf’in seyir menzilini bir hayli geride bırakıyor. Bu kadar uzun menzil; yüksek yoğunluklu, yüksek kapasiteli ve kablosuz doluma imkan tanıyan bir batarya ile mümkün oluyor.

SDSDSDSDSDSDSDSDSDSDSDSDSDSDSDS

IMx tamamen otonom sürüşe olanak sağlayan ve 360 dereceli bir sensör alanı ile donatılmış. 9 adet radar,12 adet kamera 6 adet lazer tarayıcı ve 16 adet de sonarı bulunan cihaz tam bir son teknoloji. Sensöler yayaları, gelen araçları,trafik ışıklarını, ve park alanlarını tanıyabiliyor.

SDSDSDSDSDSDSDSDSD1

TÜM SENSÖRLER VE TEKNOLOJİYİ YAPAY ZEKA DENETLİYOR

Sensörler,algılamalar ve diğer herşeyin çalışmasını IMx’in yapay zekası yapıyor. Nissan IMx bu sistem sayesinde araçta kimse bulunmasa bile kendini park edebileceğini iddia ediliyor. Aracın iletişim teknolojisine gelirsek araç bilgisayarı çevre ve insanla iletişime geçerek park alanlarını,restoranları ve navigasyonu çalıştırabiliyor. Bu uygulamaları kullanarak şehir keşfi olarak adlandırılan bir sistemle arttırılmış gerçekçilik ile aracın camına yansıtıyor.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EGEA MI COROLLA MI?

EGEA MI COROLLA MI? Türkiye özellikle 2000 yıllarından sonra otomotiv sektöründe hızla gelişen bir ülke …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir