IOS 11.1 YAYINLANDI!

IOS 11.1 YAYINLANDI!

Eylül ayın içerisinde yeni ürün ve geliştirmelerini tanıtan Apple, IOS yeni sürümü için oldukça iddialı bir çıkış yapmıştı. Ancak kullanıcıların IOS 11 yükledikleri günden itibaren sorunlarının katlandığını ve içinden çıkılmaz bir hal aldığını biliyoruz. Bu nedenle Apple 3 farklı sürümle sorunları gidermeyi denedi ama etkili olamadı. Birçok kullanıcının eski sürüme geçmek çareler aradıkları biliniyordu.



YENİ KÖKLÜ SÜRÜM

Apple sorunları gidermek için köklü bir sürüm yayınladı. Bu sürümle batarya iyileştirmeleri ve wifi üzerinden gerçekleşen güvenlik açıkları gibi problemleri gidereceğini iddia ediyor. Uzun zamandır sorunların giderilmesini bekleyen kullanıcılar bu yeni güncelleme ile artık cihazlarından keyif almak istiyorlar.

ios-11-public-beta-site-banner
KRACK SORUNU ÇÖZÜLDÜ

IOS 11 ile birlikte wifi bağlantı açığı ortaya çıkmış ve KRACK sorunu olarak isimlendirilmişti. Yetkililerden gelen açıklamalarda IOS 11.1 ile bu sorunun da artık ortadan kaldırıldığını iddia ettiler. Yeni güncelleme ile farklı özellikler de ekleyen firma kullanıcılarını memnun etmeye çalışıyor. İşte yeni özellikler;

  • Güncelleme ile birlikte yeni Unicode 10 emoji çeşidi kullanıcılara sunuldu. Yeni ifadelerle hayvanlar,aksesuarlar ve hatta zombiler gibi birçok yeni çeşit mesajlara tat kattı.
  • Zürafa,zebra,kirpi gibi hayvanlara ek olarak Brachiosaurus isimli dinozor da emojilere eklendi. Noodle,tart gibi yiyecekler ve Gandalf, Tinkerbell, vampir ve deniz kızı da IOS 11.1. ile getirildi.
  • Safari’de durum çubuğuna dokunarak sayfanın başına dönerken kullanılan animasyon değiştirildi.
  • Kilit ekranındaki kamera animasyonu değiştirildi.
  • Assistive Touch için yeni dokunmatik özel işlemler eklendi. Tek dokunma, çift dokunma, uzun basma ve 3D Touch ile farklı işlevler yerine getirilebiliyor. Assistive Touch menüsündeki bazı simgeler güncellendi.
  • Bir bildirime dokunulduğunda uygulamalar arasında geçiş yapmak için küçük bir geçiş animasyonu eklendi.
  • Gruplara göre emoji önerileri eklendi.
  • IOS 11 ile kaldırılan 3D Touch Uygulama Değiştirici geri döndü.
  • Gelen bildirim ile birlikte yeni kilit ekranının ortasından erişimi önleyen sorun çözüldü.

PEKİ HANGİ CİHAZLARA GELECEK 11.1

Yeni güncelleme şu cihazlara gelecek; Iphone 5S, Iphone SE, Iphone 6- 6 Plus, Iphone 6S- 6S Plus, Iphone 7- 7 Plus, Iphone 8- 8 Plus, Iphone X, Ipod Pro, 2. Nesil Ipad Pro, 1. Nesil Ipad Pro, Ipad Air 2, İpad Air, İpad 5. Nesil, İpad mini 4-3-2 ve Ipod Touch 6. Nesil modellerinde kullanılabilecek.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir