ÇERNOBİL’DEN ENERJİ ÜRETİLECEK

ÇERNOBİL’DEN ENERJİ ÜRETİLECEK

Çernobil Sovyetler Birliği’nin en gözde enerji bölgelerinden biri idi. Bundan 31 yıl kadar önce gerçekleşen bir patlama ile hem şehir hemde Nükleer Santral sonsuza kadar sustu. Şehirden biran evvel kaçan ve hayatını kurtarmak isteyen halk ardında eşyalarını,anılarını ve hayatlarını bırakarak gitti. O günden beri ıssız ve sessiz kalan ve bırakıldığı günü hala yaşatan şehir için yeniden enerji üretme planları yapılıyor.



cernobilin-taniklari-turkiye-gercekleri-gizlemeye-devam-ediyoraf4f25414cf29412b818

UKRAYNA HÜKÜMETİ ÇERNOBİL’DE SANTRAL KURACAK

Ukrayna 31 yıl önce yaşadığı felaketi unutmaya çalışırken şimdi de iç savaş ve topraklarının bir kısmında hakimiyet kuramama gibi sorunlar yaşıyor. Aynı zamanda ekonomi ve güncel yaşamı da ayakta tutmaya çalışan yönetim enerji ihtiyacını karşılamak için çeşitli projeler gerçekleştiriyor. Türkiye ile yapılan enerji anlaşmalarına ek Çernobil’den enerji elde etme projeside geçtiğimiz günlerde açıklandı. Projeye göre Ukrayna Hükumeti Çernobil’e 100 metre mesafede Güneş Enerjisi Santralleri kuracak ve bu santrallerden ilki bu sene sonunda veya yeni yılda inşaasına başlanacak şekilde projelendiriyor. İlk aşamada 1MW elektrik üretmesi beklenen proje tüm alana entegre edildiğinde yaklaşık 1GW’lık bir üretim elde edecek.

crytek-geri-donuyor-warface-e-devasa-cernobil-haritasi-geliyor-1503587231

SANTRAL’İN KURULACAĞI YER ENDİŞELENDİRİYOR

Santral’in kurulacağı yer Çernobil faciasının çok yakınında olunca insanlarda bir güvenlik endişesi ortaya çıktı. Ancak Ukrayna Hükumeti yaptığı açıklamada Çernobil’e 100 metre mesafede ve güvenli bölgede projenin gerçekleştirileceğini vurguladı. Ayrıca yine hükumetin iddiası Radyasyon seviyesi her geçen gün gerilemekte olduğu yönünde. Bakalım Ukrayna bu projeyi nasıl gerçekleştirecek ve nasıl sonuçlar elde edecek?

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir