20 Nisan 2024 , Cumartesi

I20 Mİ CLIO MU?

I20 Mİ CLIO MU?

Ülkemizde üretilen ve yurt dışına ihraç edilen iki modelin yeni kasalarını ve özelliklerini sizler için araştırdık. Ülkemizde de oldukça popüler ve ekonomik olmaları nedeni ile sıklıkla trafikte gördüğümüz bu otomobiller yeni modelleri ile nasıl bir teknoloji ve imaj yakalamışlar gelin hep beraber bakalım.




I20 ve CLIO YENİ KASALARI İLE KARŞINIZDA
Öncelikle iki modelinde dizel ve benzinli motor seçenekleri olduğunu ve iki seçeneğinde ülkemizde üretildiğini belirtelim. İşte trafikte çok rastladığımız heçbekler.

Renault Clıo; Toplam uzunluk 4062 mm,bagaj kapağı açık yüksekliği (yüksüz) 1920 mm,toplam genişlik (kapı aynaları dahil) 1945 mm,bagaj kapasitesi 300 L olarak belirtilmiş. Ayrıca Led Pure Vision farlar ve 17” jant seçeneği ile de göz kamaştırıyor. Ayrıca otomatik EDC vites seçeneği, 6 vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman, 1.2 L Turbo EDC 120 bg ve 1.5 dCI EDC 90 bg ile sunuluyor. Spor ve hız sevenler içinse Clıo GT Lıne versiyonu mevcut. Vites geçişleri oldukça seri ve herhangi bir sürat kaybını engelliyor. Yakıt tüketiminde ise Renault motorlarının ne kadar cimri olduğu ve diğer otomobil firmalarının bile araçlarında bu motorları kullandıklarını hatırlatalım. Otomobilin başlangıç fiyatı 59.900 TL ve GT LINE 81.250 TL olarak belirtildi. Ayrıca katlanabilir aynalar,dokunmatik ekrana sahip radyo ve navigasyon paketi, farklı jant seçenekleri de mevcut.

Hyundai I20; Dikkat çekici iç ve dış tasarıma ek bir önceki kasasına göre daha konfor ve geniş iç hacime sahip otomobilin toplam uzunluğu 4035 mm,toplam Genişlik 1734 mm,toplam yükseklik 1474 mm,dingil mesafesi 2570 mm,bagaj kapasitesi 301 L olarak belirtilmiş.Ayrıca I20 Star ve Coupe modelleri ile rakibine göre biraz daha avantajlı gibi duruyor. 5 ileri ve 6 ileri düz vites seçeneğinin yanında 4 ileri otomatik vites seçeneği ile Clıo’ya göre biraz geride kalsa da iç ve dış tasarım iddiası ile kendini tamamlıyor.

Tasarımsal olarak iddialı olan I20,Led Entegre Projeksiyon Tip Farlar,16″ Alaşım Jantlar,Panaromik Cam Tavan,Parlak Siyah C Sütun,Led Sinyalli Dikiz Aynaları,Sürücü Odaklı Kokpit Tasarımı,Türkiye Haritalı Navigasyonlu Dokunmatik Ekran,Otomatik Katlanan Aynalar ve Yanan Farlar ile farklı seçenekler sunuyor. Motor olarak Renault motorlarından daha iyi olmasa da 1.0,1.4-benzin ve 1.4 dizel seçenekleri de mevcut. Başlangıç fiyatı ise I20 58.800 TL, Coupe 71.700 TL olarak belirtildi.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EGEA MI COROLLA MI?

EGEA MI COROLLA MI? Türkiye özellikle 2000 yıllarından sonra otomotiv sektöründe hızla gelişen bir ülke …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir