25 Nisan 2024 , Perşembe

NIKON ZİRVEDE

NIKON ZİRVEDE

Fotoğraf sektöründe tam bir asır deviren ve her geçen gün teknolojisi ile fotoğraf tutkunlarının efsanesi haline gelen Nikon, yüzüncü yaş günü hediyesini DxOMark sitesinden aldı. DxOMark sitesinin gerçekleştirmiş olduğu sıralamada tam puan alarak yüz yaşına yakışır bir şekilde zirveye yükseldi Nikon.



100 TAM PUAN ALDI
DxOMark sitesinin yaptığı sıralamaya göre Nikon zirvede. DxOMark sitesinin fotoğraf makinelerini değerlendirdiği sıralama da Japon devi tüm değerlendirmelerden geçerek tam yüz puan aldı. Nikon üst seviye tam kare DSLR fotoğraf makinesi D850 ile tam puan alarak zirveye yerleşti. DxOMark kamera sensörlerinin en iyisini ve yazılımlarını test etti. Bu testin sonunda Nikon D850 tam puan alarak sıralamanın birincisi oldu. DSLR modeller arasında tam puan alan tam kare ilk cihaz olma özelliğini de elinde bulundurmuş olan Nikon, 47.7 MP çözünürlüğende sensöre ve saniye de 7 ile 9 kare çekim özelliğine sahip. Ayrıca fotoğraf makinesinin arkadan aydınlatmalı sensörünün olması zirveye yerleşmesinde önemli bir etmen. Böyle bir sensörü olması ışığın yüzeye erişmesini sağlıyor.ISO’da daha iyi ışık olması daha iyi dinamik aralık ve düşük gürültü seviyeleri sağlıyor.

RAKİPLERİNİ GERİDE BIRAKTI
Nikon tam puan alıp zirveye yerleşerek rakipleri arasında büyük bir farka sahip oldu. Geliştirmiş olduğu teknoloji ve fotoğraf makineleri alanında yaptığı yeniliklerle her zaman ön plana gelmiş olan Japon devi, ülkemizde de oldukça tercih edilen markalar arasında. Zirveye tam puan alarak yerleşen D850 cihazının ülkemiz satış fiyatı ise 16.000 TL olarak sunulmuş. Tabi ki ekstra objektif,flash,batarya,filtre gibi ekipmanlarla bu fiyatın daha da yükselmesi olağan.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir