CAM FİLMİ YASAĞI SONLANIYOR MU?

CAM FİLMİ YASAĞI SONLANIYOR MU?

Geçtiğimiz günlerde çıkarılan bir yasa ile otomobillerin cam filmi takılı olarak kullanılması yasaklandı. Bu yasaklamanın ardından kolluk kuvvetleri otomobillerde denetlemeler yaptı ve gerekli durumlarda para cezası uyguladı. 420 TL gibi bir cezayı ödemek istemeyenler ve araç muayenesinden kusursuz geçmek isteyenler ivedilikle cam filmlerini söktürmeye başladı. Bu aşamada fabrika çıkışlı bir çok aracın filmli olduğu için sürekli ceza yemesi gündem oldu ve yetkililer geri adım attı.



Fabrika çıkışlı araçların 43r uyumlu camlarına ceza yazılmayacağı ve araç muayenesinde kusurlu görülmeyeceği bildirildi. Ancak birçok sosyal medya kullanıcısı araçlarında film olmasını(arka sağ ve sol camlar ile en arka camlar için) güvenlik ve kaza anında camların patlamaması olarak tanımladı ve yöneticilere şikayetlerini bildirdi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanın’dan bir açıklama geldi ve bakanlıklara gerekli düzenleme yapılana kadar otomobillere ceza yazılmamasını istedi.

SSFSFSFFSFSFSFSFSFSWFWFWFWF

Tüm bu gelişmelerle birlikte araç muayene istasyonlarına bir e posta ile araçların camlarının film yüzünden kusurlu olarak tanımlanmaması gerektiğine dair yazı geldiği iddia edildi. Ancak birçok sürücüye 420 TL para cezası uygulandı birçok sürücünün aracı muayeneden kusurlu geçti. Ayrıca yasak nedeni ile birçok otomobil sahibi filmlerini söktürmek için 150 ile 300 TL arasında harcamalarda bulundu. Şimdi geçici olarak ceza kesilmeyecek ancak bir sonraki adımın ne olacağı konusunda otomobil sahipleri endişeli.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir