25 Nisan 2024 , Perşembe

İNSANSI ROBOT GÜNDEM OLDU

İNSANSI ROBOT GÜNDEM OLDU

Japon devi Toyota son teknoloji robotunun tanıtımını gerçekleştirdi. T-HR3 adını verdiği ve neredeyse insansı hareketleri ile insanlara rakip olabilecek robot izleyenlerden büyük ilgi gördü.
Önceki jenerasyon insansı robotlara göre evrimleşmiş olan T-HR3 hassas şekilde yerleştirilmiş eklemleri ve önceden programlanan hareketleri ile ev,sağlık tesisleri, inşaat alanları ve felaket bölgelerinde kullanılabilecek. Gelecekte ise gündelik yaşamda da kullanılması hedefleniyor.



Basına yansıyan haberlerde giyilebilir teknoloji ile yönetilen insansı robot T-HR3, insanlarla bir arada yaşayabilecek işlevselliğe sahip. Toyota Robot Departmanı tarafından tasarlanan ve geliştirilen yeni teknoloji ile, robotlar ve çevresi arasında güvenli fiziksel etkileşimler giderek artacak. Ayrıca kullanıcının hareketlerini taklit eden uzaktan kumanda da sistemen entegre edilmiş durumda.

ULUSLARARASI ROBOT FUARINDA GÖSTERİLECEK

japon devi Toyota’nın insansı robotu Uluslararası Robot Fuarında sergilenecek.T-HR3 çevredeki herhangi bir kişi veya nesne ile temas ettiğinde kendi gücünü kontrol edebilen bir teknolojiye sahip.Çevresindeki nesnelerle çarpışırsa dengesini koruması için Denge Kontrol Teknolojisi geliştirilmiş. Bu teknoloji vücut koordinasyonunu sağlıyor. Ayrıca, Uzaktan Manevra Teknolojisi ile yönetilen T-HR3 kullanıcılara sezgisel kontrol imkanı sunuyor.

1980 yılından beri üretim teknolojisini geliştirmeyi amaçlayan Toyota endüstriyel robotlar geliştiriyor. Bu geliştirmeler sonucu doktorlara,hasta bakıcılara, hastalara, yaşlılara ve engellilere yeni mobilite çözümleri sunuyor. T-HR3, 29 Kasım – 2 Aralık tarihleri arasında Tokyo’daki 2017 Uluslararası Robot Fuarı’nda tüm teknoloji tutkunlarının beğenisine sunulacak.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir