25 Nisan 2024 , Perşembe

MAVİ BALİNA TEHLİKE SAÇIYOR

MAVİ BALİNA TEHLİKE SAÇIYOR

İnternette son zamanlarda oldukça fenomen olan ve ağına genellikle gençleri düşüren oyun ülke gündeminden düşmüyor. Haber bültenlerine düşen genç intiharları ebeveynleri endişelendiriyor. Ebeveynler gerekli yerlerce tedbirlerin alınmasını istiyor. Ancak her geçen gün Mavi Balina oyunu yüzünden ölümler ve yaralanmalar artıyor. Size bir link gönderen ve bu linke tıklamanız ile kişisel bilgisayarınızın ele geçiren oyun size ait verileri şantaj yolu ile kullanarak oyuna başlamanızı sağlıyor. Daha sonra ilerlenen her seviyede size ait görüntüler elde ediyor ve verdiği eylemleri yerine getirmediğiniz takdirde size şantaj yapmaya devam ediyor. Belli bir seviyeden sonra da gençlerin intiharı için her yolu açıyor.



UZMANLAR UYARIYOR

Uzmanlar çocuğunuz okula gitmiyor veya okuldan gelir gelmez odasına kapanıp bilgisayarı ile saatlerce ilgileniyorsa ve bu ilgiden kaynaklı memnuniyetsizlik,içine kapanıklık ya da sessizlik yaşıyorsa en kısa zamanda bilgisayardan uzaklaştırın ve bir uzmandan yardım alın uyarısında bulunuyor. Ayrıca ebeveynlerin her ne olursa olsun çocuklarının her şeyi kendilerine anlatmaktan çekinmemesi gerektiğini hissettirmelerini istiyor. Çocuklara vücutlarında herhangi bir yara olup olmadığının kontrolünü sağlamalarını tavsiye ediyorlar. Ayrıca bu oyunu oynadığını tespit ettikleri çocuklarına aşırı tepkiler vermemelerini de istiyorlar.

BTK UYARIYOR

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri bir televizyon kanalında yaptıkları açıklamada direk müdahale edemediklerini oyunun belli bir adresten değil gelen link ile aktif olduğunu bunun da oyuna müdahale etmelerini zorlaştırdığını belirtti. Ancak bu açıklamalar birçok ebeveyn’de tepkiye neden oldu. BTK’nun sadece uyarı ve tavsiye vermesi ve oyunun engellenmesi yönünde çalışmıyor gibi gözükmesi eleştirilere neden oldu. Aileler bu tehlikenin en yakın zamanda sonlanmasını istiyor.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir