100 MİLYON DOLAR’A OKEY’E DÖRDÜNCÜ :D

100 MİLYON DOLAR’A OKEY’E DÖRDÜNCÜ 😀

Türkiye’de oyun sektörü her geçen gün hızla gelişiyor. Farklı platformlar için tasarlanan oyunlar oldukça popüler olmaya başladı. İşte mobil oyun pazarında yer alan Peak Games bunlardan biri. Kart ve okey oyunlarını geliştiren ve bunlarla kullanıcıya ulaşan firma geçtiğimiz günlerde Amerika’ya oyun ihracat etti. Peak Games kart ve okey oyunları için tasarladığı stüdyosunu 100 Milyon Dolar karşılığında ABD’li Zynga şirketine sattı.



Türkiye’den çıkmış dijital oyun şirketi Peak Games ufak bir bölümünü dünyanın en büyük oyun şirketlerinden Farmville’nin yaratıcısı Zynga’ya sattı.

satış1

Anlaşmaya göre Peak Games 100 Milyon Dolar karşılığında Türkiye’deki kart ve okey oyunlarını geliştirdiği stüdyoyu ABD’li teknoloji devine bırakacak. Spades Plus, Gin Rummy Plus ve Okey gibi oyunları Zynga alacak. Toy Blast ve Toon Blast oyunları da Peak Games’te kalacak ve şirket İstanbul merkezli bağımsız bir oyun şirketi olarak projelerine devam edecek.

unnamed

Oyun sektöründe bir seferde bu kadar çok ihracat yapılması sosyal medya da olumlu eleştirilere neden oldu. Ayrıca oyun teknolojisinde Türkiye’nin artık pazar olmaktan çıkıp geliştirici olduğunun da bir kanıtı oldu. Birçok çok uluslu şirket Türkiye’deki oyun geliştiricilerle ortak çalışıyordu, ancak bu satın alma ile sektör farklı bir yere gidecek gibi duruyor.

Hakkında Editör

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI

STAR WARS: THE LAST JEDI FEATURETTE- DROID SCHOOL VİDEOSU YAYINLANDI Star Wars yeni filmi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir